25/06/2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος μοίρασε ομπρέλες στους άστεγους

0

Ο Πάπας Φραγκίσκος μοίρασε ομπρέλες στους άστεγους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο Πάπας Φραγκίσκος μοίρασε ομπρέλες στους άστεγουςΟ ασυνήθιστα βροχερός καιρός που επικρατεί στην ιταλική πρωτεύουσα ώθησε τον πάπα Φραγκίσκο να λάβει μια αναπάντεχη απόφαση για να βοηθήσει τους άστεγους της Ρώμης, δίνοντας εντολή να τους μοιράσουν τις ομπρέλες που είχαν ξεχάσει στο Βατικανό αφηρημένοι τουρίστες.

Φυσικά δε σταματά εκεί η φιλανθρωπία του ποντίφικα. Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ντουζιέρες και τουαλέτες ενώ μία φορά την εβδομάδα θα κουρεύονται και θα ξυρίζονται δωρεάν. Οι εγκαταστάσεις αυτές πρόκειται να λειτουργήσουν πολύ σύντομα.

Ο επικεφαλής του φιλανθρωπικού γραφείου του ποντίφικα, Κόνραντ Κραγιέφσκι, πρότεινε να τοποθετηθούν ντουζιέρες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου όταν ένας άστεγος του εξομολογήθηκε ότι μολονότι έβρισκε εύκολα φαγητό και στέγη στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ρώμης, ήταν πολύ δύσκολο να βρει κάπου να πλυθεί.

Τα λουτρά θα λειτουργούν καθημερινά εκτός Τετάρτης —την ημέρα που συνήθως η Πλατεία είναι κατάμεστη από τον κόσμο που συρρέει για να δει τον πάπα— ενώ κάθε Δευτέρα, κομμώτριες και κουρείς θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όποιον το επιθυμεί.

Πηγή:  skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *