25/06/2024

Ο Κ. Καραμανλής Δεν βλέπει δημοψήφισμα ούτε πρόωρες κάλπες

0

Ο Κ. Καραμανλής Δεν βλέπει δημοψήφισμα ούτε πρόωρες κάλπες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΑνήσυχος για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Έθνος της Κυριακής», ο κ.Καραμανλής δηλώνει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του πως «είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» και τονίζει ότι: «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές», φοβούμενος ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, με την αγορά να δεινοπαθεί από την παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας. Σημειώνεται επίσης ότι ο κ.Καραμανλής δεν κρύβει ότι περίμενε να έχει κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε ήδη βγει η χώρα από το κλίμα αβεβαιότητας.

Όσοι τον συνάντησαν πολύ πρόσφατα σχολιάζουν ότι με την αναφορά του κ. Καραμανλή σε «δραματικές καθυστερήσεις» είναι η πρώτη φορά που ασκείται κριτική ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι ίδιοι τονίζουν πάντως ότι με την στάση του αυτή «ο πρώην πρωθυπουργός απαντά στην πράξη σε όσους (εντός κι εκτός ΝΔ) συμμετείχαν στην παραφιλολογία, ότι ο κ. Καραμανλής διάκειται θετικά απέναντι στην κυβέρνηση και επικροτεί – δια της σιωπής του -πολλές από τις κινήσεις του πρωθυπουργού.»

Δεν βλέπει δημοψήφισμα ούτε πρόωρες κάλπες

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι βουλευτές της ΝΔ που είναι κοντά στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις φήμες περί πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος και θεωρούν ότι το κρίσιμο ραντεβού με τους δανειστές θα είναι στα τέλη Ιουνίου, ορόσημο στο οποίο η χώρα θα φτάσει χρησιμοποιώντας τα ταμειακά διαθέσιμα και τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *