20/05/2024

Ο καμαρωτός Καμμένος, ο καρχαρίας και η οργισμένη WWF

0

Μία φωτογραφία δίπλα στον καρχαρία 2,5 μέτρων που έπιασε ένας ψαράς από τον Πόρο, ανοιχτά της Ύδρας, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συνοδεύει την φωτογραφία με την εξής φράση: «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…..»

Την οργή της WWF προκάλεσε η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο Twitter, όπου ο υπουργός εικονίζεται με έναν σκοτωμένο καρχαρία και τη φράση: «Ένας-ένας οι μεγαλοκαρχαρίες».

«Η εικόνα είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα» αναφέρει η WWF Ελλάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης:

«Σε μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει λογοπαίγνιο με σκοτωμένο «μεγαλοκαρχαρία» που κρατάει επιδεικτικά από το στόμα. Στο συγκεκριμένο τουίτ, ο υπουργός γράφει «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…”

Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα.

Το WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες.

Το WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *