18/07/2024

Ο Διάλογος Λογοθέτη – Γκιώνη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και νέα στοιχεία !!! Παρέμβαση: ΟΣΚΑΡ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

0

Ο Διάλογος Λογοθέτη – Γκιώνη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και νέα στοιχεία !!! Παρέμβαση: ΟΣΚΑΡ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΟΣΚΑΡ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Επειδή είμαστε στην περίοδο της Αποκριάς, δεν σημαίνει ότι ο Δήμος και οι «άρχοντές» του πρέπει να χάσουν εντελώς την σοβαρότητά τους. Ούτε επειδή πλησιάζει η απονομή των βραβείων Όσκαρ τα στελέχη τους να συμπεριφέρονται ως πρωταγωνιστές στο έργο «Ο ψευτοθόδωρος».

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τις συμβάσεις στον ΔΟΚΟΠΑΠ αποδεικνύει ότι είναι φτηνοί πολιτικάντηδες. Για άλλη μία φορά δεν λένε αλήθεια στους συμπολίτες και διαστρέφουν την πραγματικότητα.

Λένε ότι τα προηγούμενα χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργούσαν μόνο με διοικητικές υπηρεσίες (δηλαδή χωρίς Ιατρό, Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο κ.λπ.). Και καλά οι ξυλοσχίστες της αλήθειας στην Ιάσωνος. Ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΠΑΠ κ. Λουκάς ξέχασε ότι ήταν ο ένας εκ των τριών Ιατρών που υπηρετούσαν έως και το 2008; Γιατί τον εκθέτουν τον άνθρωπο;

Η αλήθεια είναι ότι στα Δημοτικά Ιατρεία έως και τον Δεκέμβριο του 2009 (με ενδιάμεση διακοπή κάποιων μηνών) υπηρετούσαν Ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτριες, Φυσικοθεραπεύτρια και διάφορες άλλες ειδικότητες.

Και η αλήθεια για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λουτρακίου είναι πως μέχρι τον Ιούλιο του 2011 δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Ήταν επαρκώς στελεχωμένος. Ενόψει συνταξιοδότησης προσωπικού από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Σταθμού (με Πρόεδρο τον κ. Ηλία Κοφινά) ζήτησε την έγκριση σειράς συμβάσεων. Και το έκανε τον Μάρτιο του 2011, αμέσως μόλις η κεντρική διοίκηση επέτρεψε την υποβολή αναλόγων αιτημάτων, δηλαδή άμεσα και έγκαιρα. Άρα οι σημερινές εγκρίσεις, αποτελούν εγκρίσεις του ενδιαφέροντος και των αιτημάτων Κοφινά.

Το ίδιο συνέβη και με τη στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων. Αυτή τη φορά, με το ενδιαφέρον του τότε Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου κ. Σωτήριου Πέρρα (και μόνο αυτών…), άμεσα και έγκαιρα κατατέθηκαν οι αιτήσεις τον Μάρτιο του 2011, όταν η κεντρική διοίκηση επέτρεψε την υποβολή αναλόγων αιτημάτων. Άρα οι σημερινές εγκρίσεις, αποτελούν εγκρίσεις του ενδιαφέροντος και των αιτημάτων Πέρρα.

Για τους συμπολίτες και τους εργαζόμενους του Οργανισμού η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Λογοθέτη είναι παροιμιώδης. Θυμίζουμε πως απουσίασε από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ως θέμα την υποβολή αιτήσεων για συμβάσεις.

Σε ότι αφορά το δήθεν προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Λογοθέτη για τον Οργανισμό, ας διαβάσουν το κείμενο της δήλωσης παραίτησης του κ. Πέρρα (στις 18 Απριλίου 2011), και ας επιλέξουν ποιο βραβείο επιθυμούν: εκείνο της «Αερολογίας» ή του «Πολιτικού Γυμνισμού».

 

ΠΡΟΣ

 

Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

 

ΔΗΛΩΣΗ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,

 

Η έως τώρα πολιτική μου πορεία έχει αποδείξει πως πάντα ενεργούσα και ενεργώ με βάση το γενικό συμφέρον του Δήμου μας και όχι κρυπτόμενος κάτω από πολιτικές μάσκες και προσωπικούς ανταγωνισμούς.

Παρά λοιπόν την ειλικρινή διάθεσή μου να προσφέρω και έμπρακτα τη βοήθειά μου στα πρώτα βήματα της νέας Δημοτικής Αρχής, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και τη κατάθεση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού που διατελώ ως Πρόεδρος, δεν υπήρξε μέχρι και σήμερα καμία επίδειξη ενδιαφέροντος προς την προηγούμενη κατεύθυνση.

Η συμπεριφορά αυτή οδηγεί σε δύο σκέψεις. Ή ότι η νέα Δημοτική Αρχή γνωρίζει τα πάντα και συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα ούτε καν ενημέρωσης, ή ότι πλήρως αδιαφορεί.

Πράγμα επικίνδυνο, αν προσθέσει κανείς στα προηγούμενα και την παντελή απουσία της στα Διοικητικά Συμβούλια του Οργανισμού με θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον και τη λειτουργία του.

Τις αυθαίρετες προτάσεις από άλλα Διοικητικά Όργανα του Δήμου, όπως η ενέργεια του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας για πιθανή εγκατάσταση των γραφείων της στους χώρους του Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π., χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την παραπληροφόρηση και τις ανυπόστατες και ανεύθυνες κατηγορίες, λόγω μη ενημέρωσης, που αφορούν τη λειτουργία του ασθενοφόρου οχήματος, παρά τις αλλεπάλληλες διασαφηνίσεις και διευκρινίσεις μου επί του θέματος.

Και επιπλέον την προσπάθεια καταλογισμού μου ως υπευθύνου ανυπαρξίας της καθιερωμένης Αποκριάτικης Βραδιάς για τα μέλη του Οργανισμού, εκδήλωση που δεν πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από δική της ευθύνη.

Όλα τα προηγούμενα δεν συνάδουν με τις δημόσιες προσκλήσεις του Δημάρχου κ. Λογοθέτη για συνεργασία.

Αλλά και όλα τα προηγούμενα δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να παραμένω στη θέση μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης.

Το πολιτικό μου ήθος και οι δεσμεύσεις μου έναντι των συμπατριωτών μου, μου επιβάλλουν την παραίτησή μου από τη θέση αυτή.

 

 

Λουτράκι 18 Απριλίου 2011

 

 

Ο Πρόεδρος Δ.Ο.Υ.Κ.Α.Λ.Π.

 

 

 

ΠΕΡΡΑΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *