27/07/2024

Ο Γιώργος Παπανδρέου παίζει τουβλάκια …και καλά κάνει

0

Ο Γιώργος Παπανδρέου παίζει τουβλάκια …και καλά κάνει

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 γιωργος παπανδρεου

 

​Με τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ, αλλά και αξιωματούχους της Ιορδανίας, συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την διάρκεια επίσκεψης εργασίας με την Σοσιαλιστική Διεθνή. Παράλληλα, επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό που φιλοξενεί παιδιά, με τα οποία και έπαιξε!

Ο Ιορδανός μονάρχης ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην περιοχή και για τις επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία, στις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα την Ιορδανία, μες τον κ. Παπανδρέου να  υπογραμμίζει τον ρόλο – κλειδί της Ιορδανίας στη σταθερότητα της περιοχής και να εξαίρει τη συμβολή του Βασιλιά Αμπντάλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων που δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

gap_king_abdullah.jpg

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός συζήτησε τα θέματα ασφαλείας που προκαλεί η αστάθεια στην περιοχή με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιορδανίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον Υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας για τη σημασία μιας αποτελεσματικής διεθνούς ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειαςσε περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων με μεγάλη χρονική διάρκεια.

αρχείο λήψης (1).jpg

Ο κ. Παπανδρέου είχε λεπτομερή ενημέρωση για τον τρόπο υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων από τον επικεφαλής του UNHCR, Άντριου Χάρπερ καθώς και από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και τον υπεύθυνο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, Άτεφ Ταραουνέχ και επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Άζρακ, που θεωρείται πρότυπος σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στο επίπεδο της κατασκευής, όσο και σε αυτό της λειτουργίας του.

ref_camp4.jpg

Πηγή : φωτογραφίες από το papandreou.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *