Ο Βαρουφάκης προωθεί το βιβλίο του μόλις 3 ώρες μετά την παραίτησή του με με hashtag “#MinisterofAwesome” !

0

Να περιμένουμε και βιβλίο του Αντώνη Σαμαρά?

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

D388911CF2C15A5E6D22FA447A9A2D25Το e-mail για την προώθηση του νέου βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, μόλις 3 και κάτι ώρες μετά την παραίτηση του, όπου χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων ως ο «πιο cool υπουργός όλων των εποχών». Θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Δεν χάνει τον χρόνο του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το επόμενο βήμα στην διασημότητα φαίνεται ότι το είχε ήδη έτοιμο ο απερχόμενος υπουργός οικονομικών.

Ούτε μια μέρα μετά, αλλά μόλις τρείς ώρες και κάτι ψιλά αφότου ανακοινώθηκε η παραίτηση του κυρίου Βαρουφάκη, ο βρετανός αντζέντης του κυκλοφόρησε μαζικά ένα e-mail με αποσπάσματα από το βιβλίο του απερχόμενου Έλληνα υπουργού,  «The Global Minotaur – Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος». Και αν το γεγονός αυτό από μόνο του δεν προκαλεί ίσως τόση εντύπωση, δεδομένου του παρελθόντος του, διαβάστε παρακάτω την διατύπωση που χρησιμοποιείται στο κείμενο για να περιγραφεί ο συγγραφέας, κύριος Βαρουφάκης.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου που διαχειρίζεται την προώθηση του πονήματος του κυρίου Βαρουφάκη δεν φείδεται κολακευτικών χαρακτηρισμών για το πρόσωπό του: με hashtag “#MinisterofAwesome”, δηλαδή
«Ο Απίθανος Υπουργός», ο διευθυντής επικοινωνίας του οίκου Zed Books, αναφέρεται στον κύριο Βαρουφάκη ως «ο πιθανότατα πιο κουλ(cool), πιο χαρισματικός, πιο ευφυής υπουργός οικονομικών όλων των εποχών». Όταν μιλά κανείς για δημόσιες σχέσεις δεν μπορεί παρά να χρησιμοποιήσει το σχετικό e-mail για μελέτη (case study, όπως θα έλεγε ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης).

Η αντίδραση στα ελληνικά social media κινείται μεταξύ οργής, σαρκασμού και θυμηδίας έναντι αυτής της, τουλάχιστον επιθετικής, αυτοπροβολής του απερχόμενου υπουργού.
«Πείτε μου ότι πρόκειται για αστείο» και «Ω, Θεέ μου» είναι… εντελώς ενδεικτικά κάποιες από τις πρώτες αντιδράσεις.

Σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal, o υπεύθυνος επικοινωνίας, Τζόναθαν Μόντερ, διευκρίνισε ότι δεν αισθάνεται να είναι λάθος η υπερβολική διατύπωση που χρησιμοποίησε στο σχετικό e-mail για να αναφερθεί στον πελάτη του:

«Δεν αισθάνομαι ότι έχει γραφτεί κάτι εκεί μέσα κάτι που θα έπρεπε να με κάνει να ντρέπομαι», όπως ξεκαθάρισε. Και απέδωσε τον σάλο των τελευταίων ωρών  στο γεγονός ότι το ενδιαφέρον για τον κύριο Βαρουφάκη είναι ούτως ή άλλως τεράστιο.

Κατά τα λοιπά, πέραν από μια παράγραφο προσωνυμιών, στο προωθητικό e-mail, περιλαμβάνεται μια προσφορά προς κάθε ενδιαφερόμενο να διατρέξει αποσπάσματα του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, στα οποία περιλαμβάνονται οι προβλέψεις του για την ευρωζώνη και λύσεις για το πώς «θα θεραπεύσει η Ευρώπη τον εαυτό της».

Διαβάστε εδώ το κείμενο του σχετικού e-mail:

Πηγή:  skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *