19/04/2024

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής έγραψε στίχους: “Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του”

0

Τη νέα του ποιητική συλλογή, με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων», θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης στις 31 Ιανουαρίου.

Ο κ. Κουράκης έχει εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές, όπως τη συλλογή του «Ιερωτικόν», με ποιήματα για το αιδοίο που κυκλοφόρησε το 2009, όπου έγραφε: «Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής».

Ή… «ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».

Με το «Επί σωμάτων λέξεων» επανέρχεται με νέους γλαφυρούς στίχους: «Ερωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!».

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής θα γίνει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός και τον κ. Κουράκη θα συνοδεύουν ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.

Ο Τάσος Κουράκης έχει εκδώσεις τις ποιητικές συλλογές «Ιχνηλατώντας το παρόν», «Η λίμνη Βικτόρια», «Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν», «Ιερωτικόν», «67%», «Το έαρ αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας» και τα δοκίμια «Τα παρεκκλίνοντα».

Πηγή:   iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *