27/07/2024

Ορφανό αρκουδάκι βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στην Κοζάνη

0

Ένα αρκουδάκι μόλις τριών μηνών, που είχε χάσει τη μητέρα του, βρέθηκε να περιπλανάται στην αυλή ενός σπιτιού στο Εμπόριο Κοζάνης. Το μικρό ζώο καταδιώχθηκε από σκυλιά, αλλά τελικά διασώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση δύο ανθρώπων.

Η διάσωση του αρκουδιού

Το περιστατικό συνέβη στην αυλή του Παύλου και της Μάρθας, την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας. Το ζευγάρι, αντιλαμβανόμενο την ανάγκη του μικρού αρκούδου για προστασία, το περιόρισε σε ένα ασφαλές σημείο και ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και την οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Η κατάσταση του αρκουδιού

Όταν έφτασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, το τρομαγμένο ζώο ηρέμησε αφού του προσέφεραν λίγη τροφή και νερό. Στη συνέχεια, η ομάδα ξεκίνησε την αναζήτηση της μητέρας αρκούδας σε κοντινή δασική περιοχή.

Η διάσωση της Μάρθας

Για να διευκολυνθεί η επανένωση, το αρκουδάκι τοποθετήθηκε σε μια πρόχειρη κατασκευή από την οποία δεν μπορούσε να διαφύγει, αλλά η μητέρα του θα μπορούσε εύκολα να το απελευθερώσει. Παρόλο που οι κραυγές του ακούγονταν σε μεγάλη απόσταση, η μητέρα δεν εμφανίστηκε και έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε ξανά το αρκουδάκι την επόμενη μέρα.

Στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής

Το μικρό αρκούδι, που ονομάστηκε Μάρθα προς τιμήν της γυναίκας που το έσωσε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, όπου θα μεγαλώσει για ένα έτος πριν επιχειρηθεί η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον. Η Μάρθα, που ζυγίζει περίπου πέντε κιλά και είναι υγιέστατη, αποφεύγει τους φροντιστές της, διατηρώντας έτσι τη φυσική συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *