27/05/2024

Ομπάμα: Επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο

0

Ομπάμα: Επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ομπάμα: Επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να κάνει μία δήλωση σχετικά με τη Συρία στις 13:15 (20:15, ώρα Ελλάδας) στο Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.
«Ο πρόεδρος θα προβεί σε μια δήλωση για τη Συρία», ανέφερε η αμερικανική προεδρία, ανακοινώνοντας μια τροποποίηση στο πρόγραμμα του Ομπάμα, ο οποίος είχε νωρίτερα μια συνάντηση με τους συμβούλους του για θέματα εθνικής ασφαλείας στο Λευκό Οίκο που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.
Μια πηγή στο Λευκό Οίκο την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει νεότερα στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις του για το πώς θα προχωρήσει, αλλά δεν θα ανακοινώσει ότι επίκειται άμεσα η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε πως ο Οργανισμός δεν αποσύρεται από τη Συρία, αλλά και ότι το ανθρωπιστικό έργο στη χώρα θα συνεχιστεί. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ακόμη συνομιλήσει για τη Συρία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν-κι Μουν.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ενημερωθεί στις 21:00  για την κατάσταση στη Συρία 
Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να λάβουν μια ενημέρωση απόρρητου χαρακτήρα από το Λευκό Οίκο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου του σώματος Τζον Μπένερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ενημέρωση αυτή πρόκειται να γίνει στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).
Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αναμενόταν να έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας ομαδικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι κλήσεις αυτές, οι οποίες δεν θα έχουν απόρρητο χαρακτήρα, εντάσσονται στις «διαβουλεύσεις της κυβέρνησης σχετικά τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στη Συρία την 21η Αυγούστου», είπε ο αξιωματούχος.
Ο επικεφαλής της εθνικής διεύθυνσης πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, καθώς και ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχουν στις επαφές αυτές, κατά τον αξιωματούχο.
Πηγή: Protothema.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *