Οι αγρότες είναι έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα

0

Οι αγρότες είναι έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έτοιμοι να παραλύσουν τη χώρα οι αγρότες «Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι»

Στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα αναμένεται να παρατάξουν σήμερα τα τρακτέρ τους οι αγρότες, που φαίνονται αποφασισμένοι να παραλύσουν όλη τη χώρα, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας» Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλιόπουλο οι κινητοποιήσεις εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που θα έχουν οι προγραμματισμένες συναντήσεις των εκπροσώπων των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις και στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *