Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν την επιλογή τους αδιανόητη, ωστόσο, σύμφωνα με την επαγγελματία που προσέλαβε η οικογένεια για να προχωρήσει τη διαδικασία, η ταρίχευση κατοικίδιων είναι αρκετά δημοφιλής.
«Η ταρίχευση κατοικίδιων έχει γίνει πραγματικά δημοφιλής τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου, οπότε είναι κάτι πολύ καινούργιο για τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε στο Yahoo! News Australia η Μάντι, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Chimera Taxidermy με έδρα τη Μελβούρνη.

«Κάποια είναι περισσότερο συναισθηματικά ενθύμια, άλλα τοποθετούνται στα κρεβάτια τους ή με όποιον τρόπο ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους να τα διατηρήσουν», πρόσθεσε. Η Μάντι συμφώνησε ότι η μέθοδος «σίγουρα δεν είναι για όλους» και πρόσθεσε ότι το σέβεται αυτό.

Η 29χρονη μοιράστηκε, μέσω Instagram, την ταρίχευση του golden retriver, γράφοντας: «Όμορφο ηλικιωμένο golden retriever που διατηρήθηκε ως γούνα για την οικογένειά του. Επιτέλους είναι έτοιμος να πάει σπίτι του».

Βίντεο: Η δημοσίευση που δείχνει το χαλάκι

Το reel, που δημοσιεύτηκε στο Instagram, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

 

«Αν και είναι μακάβριο και λυπηρό, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν ο σκύλος μου να διατηρηθεί μια μέρα σαν χαλί», σχολίασε ένα άτομο.

«Αυτός ο σκύλος δεν σκοτώθηκε για τη γούνα του. Πρόκειται για το κατοικίδιο κάποιου και ζήτησε συγκεκριμένα τη γούνα, ηρεμήστε», έγραψε ένας άλλος.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω να το δω αυτό αφού πεθάνει ο γκόλντι μου», έγραψε ένας χρήστης, προσθέτοντας emoji προσώπου που κλαίει.

Σύμφωνα με την NYPost, μια ανάρτηση του «Smiley Morning Show» στο Facebook είχε πιο αρνητικά σχόλια σε σύγκριση με το ποστ της εταιρείας, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν «πολύ ανατριχιαστικό».

«Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι εντελώς ασεβές προς τον σκύλο! Αφήστε τον να αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε κάποιος, ενώ άλλος έγραψε: «Θεέ, αυτό είναι μακάβριο, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό».

«Δεν θα το έκανα ποτέ και αγαπώ τα σκυλιά μου. Αυτό είναι πολύ ανατριχιαστικό», σχολίασε άλλος.

Η Μάντι αναφέρει ότι της έχει ζητηθεί να διατηρήσει με αυτόν τον τρόπο κι άλλα ζώα, όπως γάτες, αρουραίους, κατσίκες και «σχεδόν κάθε κατοικίδιο που μπορείτε να φανταστείτε».

«Είναι μερικές φορές δύσκολο να δουλεύεις με κατοικίδια ζώα σε σύγκριση με κάποια άλλα», παραδέχτηκε. «Αλλά είναι ικανοποιητικό να μπορείς να βοηθάς τους ανθρώπους με το πένθος τους και να τους επιτρέπεις να κρατήσουν για πάντα ένα κομμάτι του κατοικίδιου ζώου τους».

Με πληροφορίες NY Post