24/04/2024

Ξημέρωσε χωρίς συμφωνία – Νέο ραντεβού στις 15:00

0

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί η μαραθώνια διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία παραβρέθηκαν κορυφαίοι υπουργοί αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Οπως αναφέρει το Euro2day, ενώ καταγράφεται πρόοδος στις συζητήσεις, δεν έχει υπάρξει συμφωνία και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Χάσμα στις επικουρικές

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα πριν από την αναχώρηση των επικεφαλής των θεσμών που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια κόκκινα δάνεια θα εξαιρεθούν από την πώλησή τους σε funds.

Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του ανέφερε ότι ελληνική πλευρά και δανειστές βρίσκονται κοντά στην κατάρτιση της λίστας με τα φορολογικά μέτρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν συζητά την μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να επιμένουν σε μείωση λίγο πάνω από τα 8.000 ευρώ.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς. «’Εχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά φιλοδοξεί να καταλήξει άμεσα σε δυο διαφορετικά κείμενα (ένα με τις ευρωπαϊκές πηγές και ένα με το ΔΝΤ) στα οποία θα υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επιμέρους μέτρα, αλλά θα διαφέρουν ως προς την εκτίμηση των Θεσμών για τη δημοσιονομική τους επίπτωση και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα φέρουν το 2018.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σόιμπλε απαντούσε «τι περιμένατε να πει σε αυτή τη φάση», θεωρώντας ότι εντάσσονται στις πιέσεις που ασκούνται από όλες τις πλευρές.

Το χρονικό των ολονύκτιων διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *