Ξεκίνησε να επισκευάζεται “η Αίγλη του Ζαππείου” στο Λουτράκι. Δείτε πιο κτήριο ονόμασε έτσι ο Δήμαρχος

7

Ξεκίνησε να επισκευάζεται “η Αίγλη του Ζαππείου” στο Λουτράκι. Δείτε πιο κτήριο ονόμασε έτσι ο Δήμαρχος

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε η συντήρηση του κτηρίου των Πηγών που κοσμεί το Λουτράκι ” …και αποτελεί για το Λουτράκι αυτό που είναι  η Αίγλη του Ζαππείου για την Αθήνα…”,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κ. Λογοθέτη, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε μια πρόσφατη συζήτηση. Αυτή η  διατύπωση σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να φαίνεται υπερβολική όμως δείχνει με έμφαση την ιστορική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του συγκεκριμένου κτηρίου. Η συντήρηση του κτηρίου φιλοδοξεί να το επαναφέρει στην πρότερη κατάστασή του και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

[slideshow]

Οι ιαματικές πηγές Λουτρακίου, βρίσκονται σε ένα κυκλικό κτήριο που κατασκευάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Η πηγή δημιουργήθηκε μετά από το μεγάλο σεισμό στην Κόρινθο που έγινε το 1921 . Πρόκειται για ένα κτήριο που το κοσμούν τα ψηφιδωτά του Στέφανου Ξενόπουλου του 1935 και ειλικρινά δεν μπορεί παρά να προκαλέσει το θαυμασμό όσων επισκέπτονται αυτό το έργο τέχνης.

Το εν λόγω κτήριο βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση για εγκαταλελλειμμένο, τώρα όμως που ο Δήμος αποφάσισε να ασχοληθεί με την συντήρησή του περιμένουμε να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά προσόντα του χώρου. Ελπίζουμε να επιλεγούν συντηρητικοί χρωματικοί τόνοι χωρίς υπερβολικές χρωματικές διακυμάνσεις, ώστε να μην επισκιαστεί η αρχική αισθητική του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

7 thoughts on “Ξεκίνησε να επισκευάζεται “η Αίγλη του Ζαππείου” στο Λουτράκι. Δείτε πιο κτήριο ονόμασε έτσι ο Δήμαρχος

  1. ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;

  2. Επιτρέπεται αυτό το κτήριο να ναι κλειστο?

  3. 15.48 ΡΩΤΑ ΤΟ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ!!!135.000.000.ΕΥΡΩ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΧΑΘΗΚΕ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΥΤΟ?

  4. Αφού δεν ήταν του Δήμου το κτήριο του ΕΟΤ ηταν ή μήπως όχι

  5. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΕΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣΦΩΤΙΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

  6. ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ?

  7. Ύστερα από email αναγνώστη που ρώτησε ποιος είναι αυτός που ανέλαβε την επισκευή του κτηρίου των Πηγών σας απαντάμε ότι είναι ο κος Δημήτρης Νόσης, γνωστός και ως ο Τζίμης Νόσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *