Νύχτα Πανσελήνου 2022 στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με ελεύθερη είσοδο!

Το Μουσείο Αρχιμήδη, η νέα έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ»στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υμνούν καιγιορτάζουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία & το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο, συνεχίζοντας την παράδοση γιορτάζουν και φέτος την Πανσέληνο και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο και να ανακαλύψουν γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.

Θα γνωρίσουν τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη, του Ήρωνα, του Κτησιβίου και άλλων σπουδαίων εφευρετών, θα παίξουν με τα παιχνίδια της αρχαιότητας και θα ακούσουν τους ήχους των αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων. Επίσης, θα ξεναγηθούν στους χώρους των Μουσείων και θα λειτουργήσουν διαδραστικά εκθέματα από τις πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις της αρχαιότητας!

Όσοι τυχεροί επιλέξουν να επισκεφθούν την νέα έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» επί της οδού Γ. Δούμα στην Αρχαία Ολυμπία θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, για πρώτη φορά παγκοσμίως, το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία, το οποίο κατασκευάστηκε από τον ιδρυτή του Μουσείου μετά από τρία χρόνια συστηματικής έρευνας, μελέτης και κατασκευής, με απόλυτη τεκμηρίωση, βασισμένη στις υπάρχουσες βιβλιογραφικές και αρχαιολογικές πηγές.

Το χρυσελεφάντινο άγαλμα παρουσιάζεται στην έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ» που συμπεριλαμβάνει τον Κολοσσό της Ρόδου και αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης με τίτλο: «Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας».

Ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022
Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530,  Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com
Έκθεση «ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΟΙ», Γ. Δούμα, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530,  Ε: infokotsanas@gmail.com, www.kotsanas.com
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κατάκολο Ηλείας, (στην πατρική οικία του Ιωάννη Λάτση), τηλ(+30) 6931-831530
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.