Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

0

Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγήςΣε νομοθετική ρύθμιση για να βεβαιώνονται από τις ελεγκτικές αρχές τα πρόστιμα που καθορίζονται, θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη για το πρόγραμμα δράσης όλων των εμπλεκομένων διωκτικών, ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.

Έως τώρα οι αρμόδιες διωκτικές αρχές (ΣΔΟΕ) δεν είχαν δικαίωμα βεβαίωσης της παράβασης και επιβολής προστίμων, ενώ με την παρούσα απόφαση αποκτούν τη δυνατότητα αυτή, με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι διαδικασίες ελέγχου και είσπραξης των προστίμων.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, εξετάστηκαν όλες οι δράσεις για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες και τέθηκε στρατηγικός στόχος για την άμεση συλλογή εσόδων.

Ειδικότερα, οι δράσεις που αποφασίστηκαν είναι:

– Απογραφή και διασταύρωση όλων των εκθέσεων ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταβολή των προστίμων.

– Δημιουργία άμεσης διασύνδεσης όλων των συστημάτων του υπουργείου (ΤΑΧΙS, ELENXIS και ISIS).

– Διενέργεια άμεσων ελέγχων στους λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

– Νομοθετική ρύθμιση για να βεβαιώνονται από τις ελεγκτικές αρχές τα πρόστιμα που καθορίζονται.

– Ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση της Επιτροπής Συμβιβασμού, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των χιλιάδων υποθέσεων που χρονίζουν και στερούν έσοδα από το Δημόσιο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Μέργος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, ο γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Θ. Θεοχάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: News247.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *