Μόνο 4 στους 350 οίκους ανοχής έχουν άδεια!

0

Μόνο 4 στους 350 οίκους ανοχής έχουν άδεια!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 Είναι απίστευτα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω ΕΛ.ΑΣ.

Ούτε καν πόσοι είναι οι οίκοι ανοχής που λειτουργούν δεν είναι σε θέση να δώσει κάποια απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Οι αστυνομικοί (που τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω της ανοργανωσιάς των άλλων υπηρεσιών) υπολόγισαν ότι περίπου 350 “σπίτια” λειτουργούν, αλλά και πάλι ο αριθμός αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή «ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο υπουργός ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Ο κ. Δένδιας ενημερώνει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Για τη λειτουργία των παράνομων οίκων ανοχής είχε ζητήσει πληροφόρηση ο βουλευτής της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας τα περιστατικά εξάπλωσης του AIDS. Για τη δράση της Ασφάλειας Αθηνών, ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως 27.8.2012 βεβαιώθηκαν 143 παραβάσεις του νόμου περί των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, 7 παραβάσεις του νόμου περί των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 45 παραβάσεις περί αλλοδαπών ενώ συνελήφθησαν συνολικά 229 άτομα.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν αλλοδαπές εκδιδόμενες δρομολογείται κατά προτεραιότητα η απέλασή τους ενώ υπάρχει και συνεργασία της αστυνομίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τελευταίο τρίμηνο, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 οροθετικών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *