14/06/2024

Μπερλουσκόνι: Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει την Ελλάδα

0

363709Αναφορά στην χώρα μας και στην ευρύτερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε γραπτή παρέμβασή του την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Il Giornale», ιδιοκτησίας του αδελφού του Πάολο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει «ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Ελλάδα» και προσθέτει: «η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει την Ελλάδα, για σαφείς ιστορικούς και γεωπολιτικούς λόγους ( τα σύνορα της Ελλάδας είναι από τα σημαντικότερα της ηπείρου, πρόκειται για ένα σταυροδρόμι στρατηγικής σημασίας), αλλά και για έναν λόγο βασικής σημασίας: αν χαθεί η Ελλάδα γίνεται αποδεκτή η ιδέα ότι από την Ευρώπη αυτή μπορεί κανείς να βγαίνει και να μπαίνει, ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι αντιστρέψιμη, ότι δεν είμαστε μια κοινότητα λαών αλλά ένα κλάμπ και ότι μπορεί κανείς να εξέρχεται ή να εισέρχεται σε αυτό ανάλογα με τις περιστάσεις».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι «πρέπει να τεθεί δυναμικά το θέμα της ριζικής αναθεώρησης των κανόνων συνύπαρξης στην Ευρώπη, όχι για να διαλυθεί, αλλά για να μπορέσει να προχωρήσει».

Ο Ιταλός κεντροδεξιός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «εκπροσωπεί την χειρότερη αριστερά, ένα μείγμα ιδεολογίας και δημαγωγίας που επιφέρει τρομερές συνέπειες», αλλά, παράλληλα, δηλώνει ότι πολλοί Ελληνες ψηφίζουν Τσίπρα, πολλοί Ισπανοί τους Podemos και πολλοί Ιταλοί τον Γκρίλλο «διότι η Ευρώπη αυτή οδηγεί στην αποτυχία το ίδιο το ευρωπαϊκό όραμα».

Ο εκπρόσωπος, τέλος, της Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή Ρενάτο Μπρουνέττα, παρεμβαίνοντας σε κοινοβουλευτική συζήτηση για την Ελλάδα και την στρατηγική των θεσμών, τόνισε : «αυτό της Ελλάδας είναι ένα καθοριστικό τεστ , στον αγώνα με στόχο την ελευθερία. Με τον Τσίπρα δεν έχω απολύτως τίποτα το κοινό. Αλλά αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί την απάντηση ελευθερίας στην γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *