23/05/2024

Μιχελάκης: Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές στην ΤΑ – οι παράνομα προσληφθέντες θα φύγουν

0

Μιχελάκης: Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές στην ΤΑ – οι παράνομα προσληφθέντες θα φύγουν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης «Όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσελήφθησαν παράνομα θα φύγουν, ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη» διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 
Ο υπουργός σημείωσε ότι «είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να γίνει έχει γίνει» υπογράμμισε.

«Τέρμα οι οριζόντιες περικοπές, πάμε να κάνουμε την αξιολόγηση που θέλουν οι δήμοι (…) Πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτικοί κινητικότητα» σημείωσε.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι επιτέλους πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων πέρα από την τρόικα. «Εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στην ΤΑ» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι στην ΤΑ υπάρχουν υπηρεσίες υπερστελεχωμένες και υπηρεσίες υποστελεχωμένες. «Υπάρχουν δήμοι με 1000 υπάλληλους και διπλανοί δήμοι που δεν έχουν κανέναν» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα με το Δήμο Ρόδου και τη γειτονική Κάσο. 

Όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν

Ο υπουργός επιτέθηκε δε και στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτε χώρο της ΤΑ, και ότι λεει ότι θα επαναφέρει τα πράγματα όπως ήταν. «Αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από ανθρώπους που υπόσχονταν ότι ‘λεφτά υπάρχουν’, όποια κοινωνική ομάδα θίγεται στο ΣΥΡΙΖΑ την ικανοποιούν, είπαν ότι θα κόψουν χρήμα στο συνέδριό τους τι χρήμα θα κόψουν ευρώ;» διερωτήθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχουν δοθεί κονδύλια στους δήμους για πυροπροστασία. 

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *