Μια γενναία και υπερβολική επιστολή παραίτησης που έστειλε υπάλληλος !

0

Η επιστολή παραίτησης που (σχεδόν) όλοι θα ήθελαν να στείλουν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

παραίτησηΣυνήθως όταν αποφασίζει κάποιος να παραιτηθεί από την θέση και την εταιρεία στην οποία εργάζεται, είθισται να ενημερώνει τα αφεντικά του, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους για να τον αντικαταστήσουν.

Επίσης, είθισται ο υπάλληλος που αποχωρεί να αποφεύγει οποιαδήποτε σύγκρουση και να προσπαθεί να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τον εργοδότη του. Συνήθως η λύση των συμβάσεων εργασίας γίνεται με φιλικό τρόπο και από τις δύο πλευρές, ακόμα και αν ο εργαζόμενος δεν βλέπει την ώρα να αποχωρήσει από εκεί. 

Όμως, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, το όνομα του οποίου δεν γνωρίζουμε, δεν σκέφτηκε ούτε υπολόγισε όλα τα παραπάνω. Αντίθετα, έστειλε στο αφεντικό της εταιρείας που εργάζεται, ούτε το όνομα αυτής γνωρίζουμε, μια ιδιαίτερη επιστολή για αν ανακοινώσει την αποχώρηση του, που μάλιστα θα γίνει πολύ γρήγορα.

Που τη βρήκαμε; Στο Reddit, όπου την ανάρτησε ένας χρήστης. Δεν γνωρίζουμε αν είναι αυτός που την έγραψε, ούτε από που είναι. Το πιθανότερο βέβαια είναι να προέρχεται από την Αμερική, γιατί χρησιμοποιεί τον τρόπο που γράφουν εκεί την ημερομηνία.

Στην επιστολή του ο μάλλον απογοητευμένος και θυμωμένος υπάλληλος αναφέρει όλα τα γεγονότα που δεν μπορούσε να ελέγξει και τον κράτησαν μακριά από την δουλειά του. Παραδέχθηκε πως δεν είναι ο καλύτερο υπάλληλος που θα επιθυμούσε κάποιος να έχει, αλλά παράλληλα πέρασε το μήνυμα που ήθελε, πως η πολιτική της εταιρείας δεν του στάθηκε σε όσες δύσκολες στιγμές πέρασε.

Η εικόνα που ανέβηκε στο Reddit είχε σαν λεζάντα “δύο βδομάδες ειδοποίηση”, αλλά όταν το αφεντικό διαβάσει την συγκεκριμένη επιστολή, μάλλον δεν θα αφήσει τον εργαζόμενο να δουλέψει ούτε αυτές. Για να μην απορείτε άλλο, αυτή είναι η επιστολή που έστειλε:

9628383407012707897

“Συγγνώμη που η μητριά μου πέθανε τόσο ξαφνικά από καρκίνο. Ζητάω συγγνώμη που δεν είμαι ρομπότ και επηρεάστηκα συναισθηματικά από τον χαμό της και έχασα μέρες δουλειάς. Συγγνώμη που αρρώστησα και έπρεπε να μην έρθω στην δουλειά για να μην αρρωστήσουν και οι συνάδελφοί μου. 

Ζητάω συγγνώμη που δουλεύω 47,5 ώρες κάθε βδομάδα (χωρίς να πληρώνομαι τις υπερωρίες που νομικά δικαιούμαι) τους τελευταίους επτά μήνες και γι΄ αυτό δεν έχω άλλη επιλογή από το να κανονίζω τα ραντεβού γιατρού κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών. 

Ξεκάθαρα είμαι ένας απαίσιος υπάλληλος και γι’ αυτό απολογούμαι. Γνωρίζω πως δεν σας αρέσει να σας λένε οι άλλοι πώς να κάνετε τη δουλειά σας, όμως προτείνω να ξεκινήσετε να ψάχνετε τον αντικαταστάτη μου. Άμεσα”.

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *