22/04/2024

Με ξεκάθαρο προβάδισμα η Γεννηματά στον δεύτερο γύρο

0

Με ισχυρό προβάδισμα θα μπει στον δεύτερο γύρο των ενδοπαραταξιακών εκλογών η Φώφη Γεννηματά έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, με τα επιτελεία των δύο υποψηφίων να προετοιμάζουν από σήμερα κιόλας τις επόμενες κινήσεις τους

Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα θα δώσουν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά με τον Νίκο Άνδρουλάκη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μπαίνει στην «αρένα» με ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, σχεδόν 17 ποσοστιαίων μονάδων, κερδίζοντας κάτι παραπάνω από το 42% των ψήφων και των νεαρό ευρωβουλευτή να ακολουθεί με 25.3.

Η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων στελεχών της. Οι 210.000 άνθρωποι που βρέθηκαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, επέλεξαν να στείλουν καθαρό μήνυμα ότι ο πυρήνας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς παραμένει το ΠΑΣΟΚ, αφού οι Γεννηματά και Ανδρουλάκης κέρδισαν αθροιστικά το 70% των ψήφων. Αντίθετα, σε χαμηλές πτήσεις έμειναν οι Γιώργος Καμίνης και Σταύρος Θεοδωράκης, που συγκέντρωσαν 13.5% και 9.5 αντίστοιχα.

Από το επιτελείο της Φ.Γεννηματά τόνιζαν ότι η σημερινή διαδικασία ήταν η απόλυτη δικαίωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι οι πολίτες αναγνώρισαν τις ειλικρινείς προσπάθειες της για την ενοποίηση του χώρου και την αναγέννηση της παράταξης. Παράλληλα, δηλώνουν έτοιμοι για την μάχη της επόμενης Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες θα επανεπιβεβαιώσουν την καθαρή εντολή που της έδωσαν σήμερα.

Αισιοδοξία επικρατεί και στην πλευρά Ανδρουλάκη. Οι συνεργάτες του νεαρού ευρωβουλευτή πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές, προχωρώντας σε μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων και το μήνυμα που εκείνοι έστειλαν, αποτέλεσε και το βασικό στοιχείο στο οποίο στάθηκαν οι δύο τελικοί μονομάχο, που επέλεξαν να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά πριν την κρίσιμη εβδομάδα.

«Οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Τολμήσαμε. Σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα. Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα. Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα. Ευχαριστώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση.», δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας. Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα και τους καλώ να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και την επόμενη Κυριακή. Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε. Τώρα χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα. Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου».

Νωρίτερα, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι επικοινώνησαν με την Φ.Γεννηματά για να τη συγχαρούν για την πρωτιά της, αναγνωρίζοντας την ως την νικήτρια της διαδικασίας και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα.

Αντιδράσεις στο Ποτάμι

Την αντίδραση μικρής μερίδας μελών του Ποταμιού ξεσήκωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Οι αντιδρώντες χαρακτήρισαν την συμμετοχή του κόμματος τους ως προσωπική απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη, δηλώνοντας αντίθετοι με το όλο εγχείρημα, ζητώντας άμεσα τη σύγκληση συνεδρίου του κόμματος, ώστε να αποφασίσουν τα μέλη του για την επόμενη μέρα του κόμματος

“Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε. Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες”, ανέφερε η επιστολή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *