18/04/2024

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Λουτράκι [Video]

0

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Λουτράκι 2015 [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Λουτράκι  [Video]Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Λουτράκι όπου απο νωρίς πιστοί είχαν προσέλθει στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη όπου τελέσθηκε Μέγας Αγιασμός για την Εορτή των Θεοφανίων. Πρόκειται για μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή), λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.

Το όνομα της γιορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που, σύμφωνα με τις Γραφές, συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού. Στις Δυτικές Εκκλησίες, τα Θεοφάνια είναι περισσότερο συνδεδεμένα με την προσέλευση και την προσκύνηση των Τριών Μάγων στη Φάτνη της Γέννησης του Ιησού.

Ο Μέγας Αγιασμός τελέσθηκε παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Γ. Πετρίτση, του Δημάρχου Γ. Γκιώνη και άλλων επισήμων που μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου, κατευθύνθηκαν συνοδεία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου στο Λιμάνι της πόλης.
Εκεί πλήθος πιστών, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο παρακολούθησε των Αγιασμό των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
Και ναι υπήρχαν τολμηροί που βούτηξαν, ο νεότερος όλων ήταν αυτός που τελικά έπιασε τον Σταυρό.

Δείτε στο ακόλουθο Video αποσπάσματα της Θείας Λειτουργίας και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=K13eyIkhP4U]

Πηγή:loutrakitv.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *