27/05/2024

Μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλος Ιουνίου

0

Μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλος Ιουνίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλος Ιουνίου

 «Αγκάθι» αποτελεί ακόμη το ζήτημα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων Οργανισμών από τους οποίους θα γίνουν και οι αναγκαστικές αποχωρήσεις.

Η πορεία όλων των προγραμμάτων, δράσεων, παρεμβάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών εξετάστηκαν, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, στάθηκαν ιδιαίτερα και ζήτησαν διευκρινίσεις και στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι.

Το θέμα αυτό, πάντως, δεν έχει κλείσει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτοι 12.500 «διαθέσιμοι». Μάλιστα το γεγονός επιβεβαίωσε και μέσω twitter ο Αντώνης Μανιτάκης γράφοντας: «O σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου μετά από συστηματική προετοιμασία. Αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου και να αξιοποιεί τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου».

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μία ακόμη φορά επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι το ακανθώδες ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πηγή: newsbomb.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *