18/06/2024

Μείωση φόρων προανήγγειλε ο Σαμαράς

0

Μείωση φόρων προανήγγειλε ο Σαμαράς

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

σαμαρας,Μείωση φόρων προανήγγειλε ο ΣαμαράςΜείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ, προαναγγέλλει σε άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι θα επιδιώξει συνεργασία με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα και ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάκαμψη  άρχισε, το Μνημόνιο φεύγει, οι φόροι υποχωρούν», τιτλοφορείται το  άρθρο του κ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Αγορά», στο οποίο ο πρωθυπουργός περιγράφει αναλυτικά τις φορολογικές μειώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της θητείας του και προαναγγέλλει τις επόμενες.

Αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του 2015, ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι ο ανώτατος συντελεστές στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων θα μειωθεί στο 33% από 42% που είναι σήμερα και 45% που τον παρέλαβε η  κυβέρνηση, ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα υποχωρήσει σταδιακά στο 15% από το 25%, ενώ θα καταργηθούν τεκμήρια και θα μειωθούν οι περισσότεροι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα του 13% στην εστίαση.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι μέσα στο 2015 θα μειωθεί κατά 7% και, τα επόμενα δύο χρόνια, θα κατέβει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σαμαράς δηλώνει ανοικτός για συνεργασίες την επομένη των εκλογών: «θα επιδιώξω κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Γιατί η τωρινή “μάχη” δεν είναι ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι “μάχη” ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους».

«Ο κ. Τσίπρας βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού. Σε αυτό τον βούρκο εγώ δεν πρόκειται να μπω. Νομιμοποίηση στην αθλιότητά τους δεν δίνω!», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις του θα αφανίσει την μεσαία τάξη και τον κάθε επιχειρηματία.

Πηγή: Star.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *