“Μαύρη” λίστα δημιούργησε η Εθνική διοίκηση τουρισμού της Κίνας για να κάνει τους κινέζους τουρίστες πιο κόσμιους

Spread the love

"Μαύρη" λίστα δημιούργησε η Εθνική διοίκηση τουρισμού της Κίνας για να κάνει τους κινέζους τουρίστες πιο κόσμιουςΜαύρη λίστα: τα απίστευτα (και αηδιαστικά) έργα των Κινέζων τουριστών Σε “μαύρη λίστα” οι Κινέζοι ταξιδιώτες που προκαλούν προβλήματα στο εξωτερικό.

Η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) της Κίνας θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των τουριστών που είναι επιρρεπείς στο να προκαλούν προβλήματα, η οποία θα διαβιβαστεί στην αστυνομία, στα τελωνεία και στις τράπεζες, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών μιας αγενούς συμπεριφοράς όπως ορίστηκαν από την ANT, “περιλαμβάνονται:

  • οι αντικοινωνικές ενέργειες στα δημόσια μέσα μεταφοράς
  • το να προκαλεί κανείς ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία
  • το να επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στα τοπικά έθιμα
  • το να σαμποτάρει τις ιστορικές εκθέσεις
  • το να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια και σε πορνογραφικού χαρακτήρα δραστηριότητες”, προσθέτει το πρακτορείο.

Οι παραβάτες θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στη “μαύρη λίστα” για διάστημα 2 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι Κινέζοι πραγματοποίησαν τον περασμένο χρόνο 100 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων προορισμών όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και η Ταϊβάν.

Ωστόσο οι κινεζικές αρχές βρέθηκαν σε δυσμενή θέση εξαιτίας των κρουσμάτων αγενούς συμπεριφοράς ορισμένων Κινέζων τουριστών.

Για παράδειγμα Κινέζοι προκάλεσαν σκάνδαλο πρόσφατα στην Ταϊλάνδη καθώς στέγνωναν τα ρούχα τους εντός του αεροδρομίου ή αφόδευαν δημοσίως.

Καταγράφθηκαν επίσης περιστατικά όπου προκάλεσαν φασαρίες κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, περιλαμβανομένων εκείνων όπου επιβάτες είχαν ανοίξει τις εξόδους κινδύνου ή είχαν πετάξει βρασμένα νουντλ εναντίον του πληρώματος.

Το 2013, ένας Κινέζος υπήκοος είχαν προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο καθώς είχε γράψει το όνομά του σε ένα αιγυπτιακό αρχαίο άγαλμα.

Εκείνη την χρονιά, η εθνική διοίκηση τουρισμού είχε εκδώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους Κινέζους τουρίστες, ζητώντας τους ιδίως να αποφεύγουν να ξύνουν τη μύτη τους, να ουρούν μέσα στις πισίνες ή να κλέβουν τα ατομικά σωσίβια από τα αεροπλάνα.

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το ποσό των 96 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταξίδια τους στο εξωτερικό το 2012 και κατατάσσονται πρώτοι στον κατάλογο του παγκόσμιου τουρισμού μπροστά από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.