Μήπως είστε demisexual; Μάθετε τι είναι αυτό

0

Αν το βρίσκετε αδύνατο να κάνετε σεξ με κάποιον χωρίς να τον έχετε ερωτευτεί, είναι πιθανόν να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία
Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων στους οποίους φαίνεται πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να νιώσουν σεξουαλική έλξη για κάποιον για τον οποίο δεν έχουν πρώτα αναπτύξει ρομαντικά αισθήματα. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να κάνουν σεξ με κάποιον που δεν έχουν ερωτευτεί, με κάποιον με τον οποίο δεν έχουν αναπτύξει μια συναισθηματική επαφή, πράγμα που τους δημιουργεί συχνά προβλήματα με τους συντρόφους τους που πρέπει να κάνουν υπομονή για αρκετό χρονικό διάστημα, να δείξουν κατανόηση και να μην εκλάβουν αυτη τη στάση ως απόρριψη.

Η Meryl Williams, δημοσιογράφος στην Washington Post, αναγνωρίζει τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία και κατατάσσει τη σεξουαλικότητα της στην ομάδα των «demisexuals». Γράφει:

«Χρόνια πριν, ένιωθα ενοχές που μπέρδευα τους ανθρώπους με τους οποίους έβγαινα. Δεν ήθελα να νιώθω ότι πρέπει να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους δεν ήμουν έτοιμη να έρθουμε πιο κοντά… Γενικά βάζω την εξυπνάδα και το χιούμορ πιο ψηλά από το πόσο γοητευτικός είναι κάποιος. Αν ένας άνδρας δεν πει τίποτα προσβλητικό και με κάνει να γελάω στο πρώτο ραντεβού, θα ξαναβγώ μαζί του. Βεβαίως ξέρω ότι τα θετικά χαρακτηριστικά κάποιου δεν εγγυώνται ότι θα ακολουθήσει και η σωματική έλξη. Απλώς πρέπει να έχω υπομονή και να δω τι θα συμβεί».

 

Η ίδια εξηγεί πως μόλις διάβασε για τους demisexuals κατάλαβε αμέσως ότι ο όρος την περιγράφει, και ότι αυτός ήταν ο λόγος που πολλές σχέσεις της τελείωναν μετά απο εβδομάδες ή μήνες όπου εκείνη δεν είχε ακόμη νιώσει την άνεση να προχωρήσει. «Θυμάμαι ότι συνήθιζα να αστειεύομαι λέγοντας ότι θα έκανα σεξ μόνο με κάποιον με τον οποίο έβγαινα τουλάχιστον για τρεις μήνες, ή με ανθρώπους με τους οποίους ήμουν φίλη ήδη για τρία χρόνια».

Άνθρωποι με παρόμοια χαρακτηριστικά, που προσδιορίζονται ως demisexuals, «τρέχουν» ένα site, το demisexuality.org, με άρθρα, βιβλία και συμβουλές για όποιον νιώθει ότι ανήκει σε αυτή την κοινότητα.

Σύμφωνα με αυτό το site, κάποιοι από τους demisexuals δεν έχουν γενικά σεξουαλική διάθεση ενώ κάποιοι άλλοι έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι αφού δεν τους δημιουργείται η διάθεση για σεξ από τα πρώτα ραντεβού, είναι μάλλον ασέξουαλ.

Εξηγούν επίσης ότι κάποιοι demisexuals μπορεί να νιώθουν τη σεξουαλική ορμή, βιολογικά, και από την αρχή της σχέσης, αλλά να δυσκολεύονται να συνδεθούν με τον καινούργιο σύντροφο και να προχωρήσουν.

Το μότο τους πάντως είναι ότι μόνο εσύ μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς ως demisexual ή όχι, κανείς άλλος δεν μπορεί να σε κατατάξει σε κατηγορία. Το site παρέχει συμβουλές ως προς το πώς να διαχειριστείς την σεξουαλική έλξη (ή την απουσία της) με ένα καινούργιο σύντροφο κλπ.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *