27/07/2024

Μάτι: 50.000 πληρώνει ο Δήμος Πεντέλης δικηγόρο – Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για υπεράσπιση συμβούλου της Δημάρχου

0

Σκανδαλώδες:50.000 πληρώνει ο δήμος Πεντέλης δικηγόρο (και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου!) για να υπερασπιστεί κατηγορούμενο-σύμβουλο της …δημάρχου στη δίκη για το … ” Μάτι” καταγγέλλει η Δ. Κεχαγιά

Αδιανόητα είναι πολλά , απ΄όσα συμβαίνουν στη χώρα μας . Και δυστυχώς αρκετά απ΄αυτά εξαιτίας της Αυτοδιοίκησης .

Αυτό όμως που καταγγέλλει η δημοτική παράταξη ” Συμπολιτεία” της πρώην δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, τα ξεπερνά όλα: Ο δήμος αποφάσισε να καταβάλλει 49600 ευρώ σε δικηγόρο, για να υπερασπιστεί κατηγορούμενο στη δίκη της πολύνεκρης τραγωδίας του “Μάτι”!!
Και δεν είναι μόνο το ότι τελικά το ίδιο το Κράτος πληρώνει- εν προκειμένω ο δήμος με χρήματα των δημοτών -για νομική υποστήριξη.
Είναι , εξίσου σημαντικότατο , το ότι ο δικηγόρος στον οποίο ανατέθηκε είναι κορυφαίο στέλεχος της παράταξης της Δημάρχου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κατηγορούμενος άμισθος σύμβουλος της .
Η παράταξη Κεχαγιά , που είναι και η μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο, στην ανακοίνωση της , με τίτλο “Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της κ. Κοσμοπούλου. Προκλητική ανάθεση 50.000 ευρώ στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπεράσπιση του πρώην δημάρχου κ. Στεργίου στη δίκη για το Μάτι”,αναφέρει συγκεκριμένα:
“Σε «οικογενειακή επιχείρηση» τείνει να μετατρέψει τον Δήμο Πεντέλης η κ. Κοσμοπούλου, εξυπηρετώντας τον στενό κύκλο ημετέρων που την περιβάλλει, προφανώς αρχίζοντας να ξεπληρώνει τα πολιτικά γραμμάτια που έχει αναλάβει…
Όπως ακριβώς συμβαίνει με την απόφαση που υπέγραψε και ανέβασε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 9ΩΗ6ΩΞ3-6ΒΤ), με την οποία προβλέπει ποσό 49.600 ευρώ ως νομική αμοιβή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο Πεντέλης (και άμισθο σύμβουλό της για θέματα Πολιτικής Προστασίας) Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Είναι γνωστό ότι το δικηγορικό γραφείο ( σσ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)είχε τη νομική στήριξη του κ. Στεργίου. Συγγενικό πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από το 2011 – 2019 έμμισθος νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου. Όμως το ποσό των 50.000 ως αμοιβή είναι υπερβολικό, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι τόσο ήταν περίπου το συνολικό ποσό όλων των αναθέσεων σε δικηγόρους ανά έτος στη διάρκεια της δικής μας θητείας.
Προφανώς στην περίπτωση δεν ισχύει το «νόμιμο είναι και ηθικό».
Η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο λαός και, όπως όλα δείχνουν, η νέα δήμαρχος θέλει από το ξεκίνημά της να δείξει πόσο καλύτερα τα καταφέρνει στο να «μοιράζει την πίτα» μεταξύ «συγγενών και φίλων», όπως έκανε και στην περίπτωση του γραφείου που ανέλαβε τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, χωρίς εμπειρία και χωρίς γραφεία, αλλά από τη σύσταση μελών της παράταξής της».
Θα έχει ενδιαφέρον τυχόν απάντηση της Δημοτικής Αρχής,στα πρωτοφανή που καταγγέλλονται παραπάνω και την οποία βεβαίως και θα δημοσιεύσουμε.
Τέλος πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Στεργίου κρίθηκε αθώος στην πολύκροτη δίκη, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Όμως ασκήθηκε έφεση για το σύνολο της απόφασης ( για όλους τους κατηγορούμενους) από την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Πηγή: news-ta.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *