Κολομβία: τεράστια κατολίσθηση λάσπης με 250 νεκρούς

Spread the love

Οι αρχές ασφαλείας της Κολομβίας αναζητούν εκατοντάδες αγνοούμενους, ενώ τουλάχιστον 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης.

Περίπου 1.100 στρατιώτες και αστυνομικοί μετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με το BBC. Οι ισχυρές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στην πόλη Μοκόα, με αποτέλεσμα να θαφτούν ολόκληρες γειτονιές κάτω από λάσπη και βράχους.

Ανακοίνωση του στρατού αναφέρει ότι τουλάχιστον 400 άτομα τραυματίστηκαν και 200 αγνοούνται ακόμη. Ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ βρέθηκε εκεί για να επιβλέψει τις προσπάθειες διάσωσης. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε. Ραγίζει η καρδιά μου», είπε.

Οσο η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζονται, η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας μετέφερε στην περιοχή εξοπλισμό, νερό και φάρμακα. Η πόλη είναι δίχως ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών δήλωσε στο AFP ότι στην περιοχή έπεσε σε μία νύχτα η βροχή ενός μήνα, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.