19/04/2024

????????????????????????????????????

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣΕως την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσώπων που θα συμπληρώσουν τις λίστες των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, καθώς, όπως είχε πει ο πρόεδρος της Ν.Δ.,«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Δεν αναμένονται αλλαγές στη σειρά εκλογής η λαϊκή ετυμηγορία ήταν πρόσφατη και οι 76 βουλευτές που εξελέγησαν τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και οι περισσότεροι επιλαχόντες με βάση τη σειρά σταυροδοσίας δεν θα μετακινηθούν.

Σύμφωνα με το «Βήμα», αλλαγές έγιναν στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων, δίνοντας την αίσθηση της ανανέωσης σχεδόν σε όλη την επικράτεια, αλλά, όπως λέει και η «γαλάζια» ηγετική ομάδα, της συμπόρευσης πολλών δυνάμεων και εκτός κόμματος, υπό το κεντρικό σύνθημα της Ν.Δ. «Η Ελλάδα μπροστά».

Μεγάλη συζήτηση γίνεται μόνο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης (σ.σ.: θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και στο Ηράκλειο) που έχει αποφασίσει να διατηρήσει στις θέσεις τους τούς εκλεγμένους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκη Κεραμέως, ενώ πιθανότατα θα ενταχθεί στη λίστα ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας.

Οι μεταγραφές  

Στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε και το «Βήμα της Κυριακής» που έδωσε μια πρώτη εικόνα των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., θα είναι υποψήφιος ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, προερχόμενος από το Ποτάμι, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος, Χάρης Σταμέλλος, που είχε συμπαραταχθεί με τη Δημοκρατική Παράταξη-ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και μάλλον η Άντζελα Γκερέκου, που δεν θα είναι υποψήφια στην Κέρκυρα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, ενώ στην Α’ Πειραιά ο υιός του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά, που είχε συμπορευθεί παλαιότερα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη Θεσσαλονίκη, η πιο ηχηρή μετεγγραφή είναι του δημοτικού συμβούλου, του πολιτικού μηχανικού Κώστα Ζέρβα, ένα πρόσωπο που προέρχεται από την Κεντροαριστερά και ήταν αντιδήμαρχος το προηγούμενο διάστημα με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη. Στη λίστα θα είναι η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Στη Θεσσαλονίκη, και στις δυο περιφέρειες θα συμπορευθούν με τη Ν.Δ. και στελέχη που στηρίζουν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που διατηρεί άριστη σχέση με τη σημερινή ηγεσία.

Επιστρέφουν αλλά δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια

Στις λίστες δεν θα είναι πρόσωπα, όπως π.χ. Γιώργος Βουλγαράκης και Θόδωρος Ρουσόπουλος που στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη, όπως και ο Ευάγγελος Αντώναρος που έκανε δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και επικαλέστηκε επαγγελματικούς λόγους. Οι πρώην πρωθυπουργοί θα είναι υποψήφιοι, ο μεν Κώστας Καραμανλής στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο δε Αντώνης Σαμαράς στη Μεσσηνία.

Πηγή:   iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *