23/06/2024

Κι αυτό είναι κακοποίηση σκύλου! Το να το βάφουν, να το ντύνουν κ.α. Ντροπή και κρίμα! [Video]

0

Κι αυτό είναι κακοποίηση σκύλου: Το να το βάφεις ροζ και να του φοράς παπουτσια κτλ [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

κακοποίηση σκύλου Κακοποίηση σκύλου δεν θεωρείται μόνο η άσκηση σωματικής βίας. Ένα ζώο παραμελημένο σε μια πιλοτή, σε ένα μπαλκόνι ή χωράφι χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, στέγη, τροφή, νερό και ιατροφαρμακευτική φροντίδα θεωρείται κακοποιημένο. Είναι όμως μόνο αυτό;

Πριν λίγες ημέρες με κάλεσε ένας συμπολίτης μας που ήθελε να εκπαιδεύσει το σκύλο του. Ένα Westie 4 μηνών. Μόλις μπήκα στο σπίτι δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Αντί για ένα άσπρο κουτάβι αντίκρισα ένα ροζ μαλλιαρό “πλάσμα” στην αγκαλιά ενός 4χρονου κοριτσιού.

Όταν τους ρώτησα γιατί έβαψαν το σκυλάκι ροζ – από την κορυφή μέχρι τα νύχια – μου είπαν πως ήθελε η κόρη τους. Όπως καταλαβαίνετε τους εξήγησα πως αυτό είναι απαράδεκτο και ότι εάν δεν φέρουν το σκυλάκι στην φυσιολογική του μορφή δεν μπορώ να συνεχίσω. Ο πατέρας κατάλαβε και συμφώνησε. Το μικρό κορίτσι όμως έβαλε τα κλάματα και η μητέρα μου είπε “Μα τι πειράζει; Σκυλί είναι, δεν καταλαβαίνει!”. Φαντάζεστε πως η συζήτηση και η συνεργασία τελείωσε εκεί. Τους ευχαρίστησα και έφυγα.

Κακοποίηση θα πρέπει να θεωρείται οτιδήποτε επιβάλλεται στο ζώο από τον άνθρωπο και είναι πέρα από τη φύση του. Οι σκύλοι δεν είναι ούτε κούκλες Barbie ούτε το Μικρό μου πόνυ. Είναι ένα ισότιμο μέλος της οικογένειας και πρέπει να σεβόμαστε ότι είναι… σκύλος.

Τι άλλο θα πρέπει να θεωρείται κακοποίηση:

  1. Το να ντύνουμε το σκύλο μας τις απόκριες επειδή το βρίσκουμε διασκεδαστικό είναι κακοποίηση. Τα σκυλιά δεν αισθάνονται καθόλου άνετα και στρεσάρονται.
  2. Όταν βάφουμε το σκύλο ροζ πράσινο ή κόκκινο είναι κακοποίηση. Μπορούμε να το κάνουμε με τα δικά μας μαλλιά άλλα οι σκύλοι δεν το απολαμβάνουν.
  3. Το να φοράμε παπούτσια στο σκύλο για να μη λερώσει το χαλί είναι κακοποίηση. Θα μπορούσαμε – ίσως – να του καθαρίζουμε τα πόδια μετά τη βόλτα. Οι σκύλοι δεν φοράνε παπούτσια γιατί απλά δεν μπορούν να περπατήσουν με αυτά. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να επιτραπεί είναι σε κάποιες φυλές και μόνο όταν πρόκειται να πατήσουν χιόνι.
  4. Κάποια σκυλιά θα πρέπει να φορούν “κάτι” στη βόλτα τις πολύ κρύες ημέρες. Μέχρι εκεί. Το να του φοράμε ρούχα μέσα στο σπίτι με το καλοριφέρ αναμμένο δεν είναι φυσιολογικό για το σκύλο.
  5. Ποιος είναι ο λόγος που θα πρέπει να βάφουμε τα νύχια του σκύλου μας;
  6. Μην κόβετε τα μουστάκια του σκύλου σας, είναι κακοποίηση.
  7. Μην ουρλιάζετε στο σκύλο σας για να κάνει κάτι ή επειδή έχει κάνει κάτι “”κακό”. Η ψυχολογική βία είναι επίσης κακοποίηση.

Τι άλλο θεωρείται κακοποίηση; Δείτε τα παρακάτω βίντεο. Δεν είναι καθόλου για γέλια…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=KSgH3vhlXG0]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=EVXRMcJF3_M]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jPfr08gsHxc#t=35]

Πηγή: petsonly.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *