27/07/2024

Κινέζα ξύπνησε από κώμα μιλώντας αγγλικά

0

Κινέζα ξύπνησε από κώμα μιλώντας αγγλικά

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κινέζα ξύπνησε από κώμα μιλώντας αγγλικάΈκπληκτοι έμειναν οι γιατροί σε νοσοκομείο της Κίνας, όταν μια Κινέζα που ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να μιλήσει μόνο αγγλικά. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως δεν είχε χρησιμοποιήσει την αγγλική γλώσσα για πάνω από τριάντα χρόνια.

Η Liu Jieyu, 94 ετών, βρισκόταν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες. Οι γιατροί, που δεν έδιναν πολλές πιθανότητες για να ζήσει, άκουσαν εμβρόντητοι τη γυναίκα να τους μιλά στα αγγλικά ρωτώντας τους: «Πού είμαι;» και «Τι συμβαίνει;».

Η οικογένεια της Jieyu αναφέρει πως η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε μιλήσει τη γλώσσα από τότε που ήταν καθηγήτρια αγγλικών, πριν από περίπου τρεις δεκαετίες. Μιλούσε μόνο κινέζικα μετά τη συνταξιοδότησή της στη νότια επαρχία της Κίνας Χουνάν, όπου ζει μαζί με την οικογένειά της.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια παρόμοια υπόθεση όπως αυτή, αλλά προσδοκώ ότι με την κατάλληλη αποκατάσταση και ανάπαυση θα ανακτήσει την ικανότητα να μιλήσει ξανά κινέζικα», δήλωσε ο 45χρονος ιατρός της Tao Hou. Εκείνος υποθέτει, ότι η περιοχή του εγκεφάλου που της έδινε τη δυνατότητα να μιλά κινέζικα έχει καταστραφεί, αλλά είναι αισιόδοξος πως τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορούν μέχρι ενός σημείου να επιδιορθωθούν.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *