27/05/2024

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την παράσταση “Ένας εχθρός του λαού”, Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00 «Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

0

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για την παράσταση “Ένας εχθρός του λαού”, Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00 «Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το tvtv εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δωρεάν διπλές προσκλήσεις  για την παράσταση “Ένας εχθρός του λαού” !

Απλώς στείλτε μας email συμπληρώνοντας τη φόρμα και περιμένετε το μήνυμα της επιβεβαίωσης.

[contact-form subject=’Πρόσκληση για την παράσταση %26quot;Ένας εχθρός του λαού%26quot;’][contact-field label=’Ονοματεπώνυμο’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][/contact-form]

Ένας εχθρός του λαού  του Ερρίκου Ίψεν το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21.00  «Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Ένας εχθρός του λαού

του Ερρίκου Ίψεν

Mετά από τη μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό έρχεται στο Λουτράκι!

Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00

«Αλεξάνδρειον» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Μετάφραση: Ρένα Κοντογιάννη

Ελεύθερη απόδοση- Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός

Μουσική: Γιάννης Μεταλλινός

«Από σήμερα θα σας μάθω τι μπορεί να κάνει ένας ελεύθερος άνθρωπος»

 Με αυτά τα λόγια ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν ξετυλίγει την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.

«Να σώσουμε τα παιδιά, Πέτρα. Αν θέλεις να μου συμπαρασταθείς ας αρχίσουμε από τα παιδιά. Πρέπει να τους μάθουμε να γίνουν λεύτεροι και τίμιοι άνθρωποι, που κάποτε θα στείλουν κατ’ ανέμου όλους αυτούς τους κομματαρχίσκους όλους αυτούς τους λιμασμένους λύκους που μας στερούνε τη ζωή και την αλήθεια, που τα ’χουν διαλύσει όλα που έχουν διαβρώσει τις συνειδήσεις».

Τα λόγια αυτά του Ίψεν σηματοδοτούν  και το λόγο για τον οποίον ανεβάσαμε αυτό το έργο και θέλουμε όχι μόνο ενήλικες αλλά και νέους, έφηβους για κοινό.

Τα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν το μέλλον σε μια κοινωνία, και αν θέλουμε να στεριώσουμε το μέλλον της σ’ έναν δρόμο που οδηγεί στην ευτυχία, τότε πρέπει να φροντίσουμε τα παιδιά έτσι ώστε να γίνουν ελεύθεροι, τίμιοι και ακέραιοι άνθρωποι.

Ο γιατρός, Θωμάς Στόκμαν, με τη στάση του, με την αγωνιστικότητά του, ακόμα κι όταν τον αποκαλούν οι ιθύνοντες και όσους παρασύρουν, εχθρό του λαού, συνεχίζει ακόμα και μόνος του το δρόμο προς την ελευθερία και την αλήθεια. Δε συμφωνεί με τη βλακεία, δε συμφωνεί με τη μικροπολιτική και τα συμφέροντα, έχοντας βοηθό την αλήθεια και την οικογένειά του, ανδρώνεται και προχωρά προ της τελική δικαίωση.

Καλώ όλους τους ανθρώπους που νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου, να δουν αυτήν την παράσταση γιατί το μήνυμα του έργου δικαιώνει την ετυμολογία της λέξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ (άνω θρώσκω) και σηματοδοτεί την πορεία του προς την τιμιότητα, την ελευθερία και την ευτυχία.

Θωμάς Κινδύνης

Από το σκηνοθέτη:

«Όταν καταρρέει γύρω μας ο κόσμος, οι άνθρωποι του θεάτρου έχουμε χρέος να μιλήσουμε γι αυτά που ξεθεμελιώνουν τον κοινωνικό ιστό και αποσαθρώνουν την ομοψυχία. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο Λόγο, που δίνει κουράγιο και ελπίδα. Πρέπει να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό: να ξαναστηθούν στα πόδια τους ο πολιτισμός, το ήθος και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ο ‘’Εχθρός του λαού’ και ο Ερρίκος Ίψεν μας βοηθούν και φωτίζουν τον προσανατολισμό μας σ’ αυτή την πορεία.»

Νίκος Περέλης

Το έργο λόγω της επικαιρότητάς του αποτέλεσε πρώτη επιλογή για τη φετινή θεατρική περίοδο σε μεγάλα θέατρα της Αμερικής και της Ευρώπης.

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ (προπώληση), 10€ (ομαδικό, μειωμένο)

Διάρκεια: 100’

Προπώληση εισιτηρίων στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27440-21124, 2103464903, 2103464002

Η παράσταση αυτή είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και έχει την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Καλλιτεχνικός Οργανισμός

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα

2103464002, 2103464903

http://www.morfesekfrasis.gr/

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IVfLSSt0NyA]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *