Η Ρωσία σκέφτεται να κάνει εμπάργκο σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά αυτοκίνητα

0

Η Ρωσία σκέφτεται να κάνει εμπάργκο σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά αυτοκίνητα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

92410EB038D346EF87C696B74D02C2B5Εμπάργκο στα αυτοκίνητα που παράγονται από ευρωπαϊκές και αμερικανικές βιομηχανίες ενδέχεται να επιβάλει η Ρωσία, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες προβούν σε νέες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της, όπως μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti.

Το ενδεχόμενο εμπάργκο δεν θα αφορά τα οχήματα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια που διαθέτουν οι Δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία αλλά μόνο τα εισαγόμενα μοντέλα, σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα. Οι εταιρείες Ford, Volkswagen, Renault, Toyota και Hyundai ήδη διαθέτουν βιομηχανικές μονάδες σε ρωσικό έδαφος.

Οι προτάσεις για τις ενδεχόμενες ρωσικές κυρώσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ως τώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σύμφωνα με πηγές της Vedomosti.

Η Μόσχα έχει ήδη απαγορεύσει την εισαγωγή διάφορων τροφίμων από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Πέραν των αυτοκινήτων, η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστατευτικών εμπορικών μέτρων για τους κλάδους της κατασκευής πλοίων και αεροσκαφών, σύμφωνα πάντα με τη Vedomosti.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *