Η μπανάνα χρησιμεύει και σε εντελώς απίστευτα περίεργα πράγματα! Ποια; Διαβάστε εδώ

0

Μπαίνοντας η άνοιξη αναζητούμε τρόπους να απολαμβάνουμε γλυκό χωρίς να παχύνουμε και ιδανικά να αδυνατίσουμε κιόλας. Έτσι καταφεύγουμε σε μπισκότα τύπου Digestive αλλά και σε φρούτα όπως είναι η μπανάνες. Μην βιαστείτε να μου πείτε μόνο ότι οι μπανάνες παχαίνουν διότι η μπανάνα μας προσφέρει ενέργεια, έχει πολλά  θρεπτικά συστατικά, και μπορεί να μας ανεβάσει τη  διάθεση διότι ναι οι μπανάνες κάνουν καλό και στην ψυχολογία μας!
Μια μπανάνα δίνει μια ώθηση ενέργειας που διαρκεί.  Αλλά βοηθάει και στη πρόληψη ή θεραπεία δυσάρεστων καταστάσεων όπως Κατάθλιψη, Hangover, Καούρα, Πρωινή αδιαθεσία, Νεύρα, Έλκη, Άγχος, Εγκεφαλικά επεισόδια, Αρτηριακή πίεση, Δυσκοιλιότητα, PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο), Αναιμία, αλλά και βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.
Όμως η μπανάνα χρησιμεύει και σε εντελώς απίστευτα περίεργα πράγματα!

Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας.

Κάπνισμα και Χρήση Καπνού: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Κρεατοελιές: Οι πρόθυμοι για φυσικές εναλλακτικές λύσεις ορκίζονται ότι αν θέλετε για να εξοντώσετε ένα κονδύλωμα, πάρτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας και τοποθετήστε το στο κρεατοελλιά, με την κίτρινη πλευρά. Προσεκτικά κρατήστε τη φλούδα στη θέση αυτή με λευκοπλάστη ή χειρουργική ταινία!
Θέλετε να γυαλίσετε τα παπούτσια σας; Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας, και τρίψτε το απευθείας στο παπούτσι… στη συνέχεια γυαλίστε το με στεγνό πανί.
Σήμερα που το Super Market Γαλαξίας έχει τις μπανάνες Chiquita μόνο 1 ευρώ και 15 λεπτά είναι ευκαιρία να τις απολαύσουμε και να τις αγοράσουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες, διατηρώντας τες για μέρες. Πως; Διαβάστε παρακάτω:

Διάλεξε μπανάνες ανάλογα με το πότε σκοπεύεις να τις φας, πάρε ώριμες για σήμερα ή πράσινες για να αντέξουν στο χρόνο

1. Τι πρέπει να γνωρίζεις για το χρώμα που έχουν οι μπανάνες

Οι πράσινες μπανάνες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη. Αγόρασέ τες αν θέλεις να διατηρηθούν για μέρες εκτός κατάψυξης. Διάλεξε σκληρά φρούτα χωρίς μαύρα σημάδια ή κοψίματα στη φλούδα.
Οι ώριμες μπανάνες έχουν πάρει το γνωστό κίτρινο χρώμα τους .
Οι μπανάνες με τα καφέ στίγματα είναι οι πιο γλυκές. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται καφέ στίγματα στη φλούδα, το φρούτο από μέσα ωριμάζει ακόμη περισσότερο. Όταν όμως η φλούδα γίνεται περισσότερο καφέ ή μαύρη, τότε η μπανάνα έχει παραωριμάσει.
Απόφυγε μπανάνες με μια γκρίζα απόχρωση και θαμπό χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μπει στο ψυγείο, κάτι που εμποδίζει τη σωστή ωρίμανση.
Ποτέ μη φυλάς ποτέ τις μπανάνες σε πλαστικές σακούλες διότι συγκρατούν πολλή υγρασία που θα μπορούσε να σαπίσει τις μπανάνες.

Πως να φυλάξεις τις πράσινες μπανάνες;

Αν τις βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη προτού ωριμάσουν, το φρούτο δεν θα ωριμάσει φυσιολογικά ακόμη και αν τις επαναφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλε τις πράσινες μπανάνες στη σακούλα του μανάβη αν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης. Πρόσθεσε ένα μήλο ή μία ντομάτα στη σακούλα για να ωριμάσουν οι μπανάνες σου σε λιγότερο από 1 μέρα. Ένας άλλος τρόπος να επισπεύσεις την ωρίμανσής τους είναι να βάλεις τις μπανάνες κοντά σε ένα άλλο ώριμο φρούτο στο μπολ, όπως δίπλα σε μια ώριμη μπανάνα.
Άφησε τις κιτρινοπράσινες μπανάνες επίσης σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες. Κάνε υπομονή. Παρότι ισχύει πως όσο πιο ζεστό είναι το δωμάτιο τόσο πιο γρήγορα θα ωριμάσουν, θα πρέπει να αποφεύγεις να εκθέτεις τις μπανάνες στο φως του ήλιου.
Κράτησε τις ώριμες μπανάνες σε θερμοκρασία δωματίου αν θα τις φας μέσα σε μερικές ημέρες. Κατανάλωσε ή βάλε στο ψυγείο τις μπανάνες μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται καφέ στίγματα στη φλούδα τους, προτού ωριμάσουν υπερβολικά.
Κράτησε τις κομμένες μπανάνες φρέσκες. Αν έχεις κόψει μια μπανάνα, είτε για να τη βάλεις στο ψυγείο είτε για να φτιάξεις μια αρωματική φρουτοσαλάτα, θα πρέπει να καλύπτεις τις φέτες με λίγο χυμό λεμονιού, χυμό ανανά ή ξύδι, τα οποία θα τις διατηρήσουν φρέσκες για περισσότερο.
Κι επειδή μιλήσαμε και για τα μπισκότα τύπου Digestive το καλό νέο είναι ότι και αυτά μπορείς να τα βρείς σήμερα μόνο  με ένα ευρώ και κάτι στα Super Market Γαλαξίας. Είτε με μαύρη σοκολάτα είτε με σοκολάτα γάλακτος, συνδύασέ τα με φρέσκιες μπανάνες και φτιάξε ένα λαχταριστό, γλυκό γεμάτο ενέργεια και υγεία!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *