18/06/2024

Η ζωή των πλουσίων σε αντιδιαστολή με τη ζωή των φτωχών [Video]. Δείτε το, αξίζει…

0

Η ζωή των πλουσίων σε αντιδιαστολή με τη ζωή των φτωχών [Video]. Δείτε το, αξίζει…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η ζωή των πλουσίων σε αντιδιαστολή με τη ζωή των φτωχών [Video]. Δείτε το, αξίζει...

Video: Η ζωή των πλουσίων συναντά τη ζωή των φτωχώνΜέσα σε περίπου 2′ αποτυπώνονται στην κάμερα θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ φτωχών και πλουσίων του κόσμου, γεννώντας ωστόσο στο τέλος ένα αίσθημα δικαιοσύνης αλλά και ελπίδας.

Φτωχοί-πλούσιοι, αναπτυγμένες χώρες-υποανάπτυχτες χώρες, δυτικός κόσμος-μη δυτικός κόσμος, θύμα-θύτης, εξουσιαστής-εξουσιαζόμενος: μερικά από τα αντιθετικά ζεύγη της εποχής μας που σπέρνουν τη διχόνοια, καλλιεργούν εχθρικές διαμάχες και φυτρώνουν πολέμους, αφήνοντας στην άκρη αξίες όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ελευθερία. Διαφορετικοί κόσμοι, στους κόλπους της κοινωνίας μας, που άλλοτε προσπαθούν να επικοινωνήσουν επιτυχώς, τις περισσότερες όμως φορές, κάθε απόπειρα να έρθουν πιο κοντά πέφτει στο κενό.

Το βίντεο που ακολουθεί μπορεί να βρίσκεται στο διαδίκτυο περισσότερο από ένα χρόνο, ωστόσο, αποτελεί μία καλή ευκαιρία, να δραπετεύσουμε για λίγο από το καβούκι μας, να σηκώσουμε το κεφάλι από τις οθόνες των ακριβών κινητών μας, να στρέψουμε το βλέμμα μας γύρω μας, για να δούμε μία άλλη πραγματικότητα πέρα από τον μικρόκοσμό μας.

Προσπάθειες όπως το συγκεκριμένο βίντεο που καταφέρνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να μιλήσουν για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα με έναν τρόπο που αγγίζει την καρδιά των ανθρώπων, απαιτείται να προωθούνται, να ταξιδεύουν στον κόσμο και τελικά να ευαισθητοποιούν, να προβληματίζουν αλλά και να μας κινητοποιούν όλους.

Γιατί άλλωστε πάνω από όλα, θέλουμε να είμαστε… Άνθρωποι. 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=t1qvQvy0FqE#t=66]
Πηγή: pahhfinder.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *