26/04/2024

Η αινιγματική ανθρώπινη μορφή 7.000 χρόνων στο Αθέατο Μουσείο

0

Η δράση Αθέατο Μουσείο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μάς παρουσιάζει ένα γλυπτό της νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή

Είναι ορισμένες αρχαιότητες που παραμένουν για αρκετό καιρό στις αποθήκες των μουσείων, περιμένοντας τη σειρά τους να συστηθούν στο ευρύ κοινό. Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που βγάζει ορισμένα από αυτά τα κειμήλια από τον κόσμο των αποθηκών και τα προβάλλει στις προθήκες του. Στο πλαίσιο της δράσης, κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του. 

Μετά από τα έντεκα θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «ένα αίνιγμα 7.000 χρόνων». Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή. Το «αίνιγμα 7.000 χρόνων» αναδύθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην Αίθουσα του βωμού (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 26 Μαρτίου.

Τις Κυριακές 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου, καθώς και τις Παρασκευές 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου στις 13.00, αρχαιολόγοι του μουσείου θα υποδεχτούν τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και για να συνομιλήσουν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μία από τις παρουσιάσεις, είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευσή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Info
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *