16/06/2024

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποχαιρετά συγκινητικά τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Αντύπα

0
Υπάρχουν λόγια που λέγονται επειδή πρέπει και λόγια που φαίνεται ότι βγαίνουν μέσα από την ψυχή με όλη την αλήθεια που μπορεί να περικλείουν. Ο μεγάλος συνθέτης Νίκος Αντύπας έφυγε χθες από τη ζωή σκορπώντας θλίψη στους οικείους του, στους φίλους του και σε όσους γνώριζαν το έργο του. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη που είχε μια μακροχρόνια φιλία και πολυετή συνεργασία με τον καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησε με έναν δικό της ειλικρινή τρόπο:
Μου είπες «Αλκηστουλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου» αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας .
Που να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγουδια θα έγγραφα τον επίλογο .
Τρυφερέ μου φίλε, Καλλιτεχναρα μου! Σα το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας …. Και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα; Ποιος θα λέει «Αλκηστουλα μου» και θα γελάει με την καρδιά του στο Studio?
Νίκο μου τι αποτύπωμα άφησες !!!! 400 και … παραστάσεις με το Ηφαίστειο στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά και σε όλο τον κόσμο , 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης ….
Νίκο μου βρε άτιμο πλάσμα ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες
-Χα !! Στην έφερα ! Το πίστεψες εεε!
Νίκο μου αδιανόητο
Έλα σήκω πάμε να τραγουδήσουμε να κάνουμε όνειρα , να ξεχαστούμε
Έλα πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζέστη σοκολάτα
Έλα να πάμε στην Πράγα και στο Παρισακι με το «διθέσιο»και τη Λίνα μας και να τραγουδάμε δυνατά με ανοιχτά παράθυρα «εγώ το φως μετάλαβα και εκεί σε πάει η καρδιά συνήθως …»
Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν …..
Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά …
Ο,τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι .
Μαρία μου και Εμανουελλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ «ελεύθερος ξανά , παντού και πουθενά ο,τι αγαπώ θα σωθεί και εγώ στον κόσμο θα βγω από την αρχή»
Νίκο μου θα σε ευγνωμονώ για ότι «νοιώσαμε»

Ποιός ήταν ο Νίκος Αντύπας

Ξεκίνησε ως μουσικός των θρυλικών Socrates – Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με μεγάλα ονόματα, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, οι αδερφοί Κατσιμίχα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και άλλοι – Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το «Δι’ ευχών» και το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά»
Ο Νίκος Αντύπας μπήκε στην ελληνική δισκογραφία αρχικά ως ντράμερ με τους Ιωνάθαν, αργότερα με το σχήμα των Sunset και ύστερα των διάσημων Socrates.

Το 1985 έκανε αίσθηση με την κυκλοφορία «Ζεστά ποτά» των αδερφών Κατσιμίχα, σε ενορχήστρωση δική του. Το 1991 ανέλαβε την ενορχήστρωση του δίσκου «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Η δουλειά, όμως, που «σημάδεψε» την καριέρα του ήταν ο δίσκος «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και ερμηνεύτρια την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία, ενώ το 1998 παρουσιάστηκε και με τη μορφή μουσικής παράστασης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου. Είχε προηγηθεί, το 1992, το επίσης επιτυχημένο «Δι’ ευχών», και πάλι με στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, αυτή τη φορά με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *