24/04/2024

Ζωντανή Παρουσία της «Μυθικής Πελοποννήσου» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα

0

Σημαντική και φέτος η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ρωσική αγορά, με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 15 Μαρτίου 2018, στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Expocentre Krasnaya Presnya.

Η Μ.Ι.Τ.Τ (Moscow International Travel & Tourism Exhibition) έχει καταξιωθεί ως μια από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ανά την υφήλιο. Κάθε χρόνο προσελκύει εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων από περισσότερες από 70 ρωσικές Περιφέρειες και 80 χώρες του κόσμου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με ένα διπλό περίπτερο εντός του Εθνικού Περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στο περίπτερο της περιφέρειας φιλοξενήθηκαν φορείς, επιχειρηματίες καταλυμάτων, μικρών ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων από όλη την Πελοπόννησο, στους οποίους η Περιφέρεια είχε εξασφαλίσει τη στέγαση τους και τη μεταφορά του έντυπου υλικού.

Πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της Περιφέρειας, για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη και να γευτούν πλούσια παραδοσιακά, πελοποννησιακά τοπικά προϊόντα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το επισκέφθηκαν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, όπου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά μνημεία και τα ορθόδοξα μοναστήρια της Πελοποννήσου, επιβεβαιώνοντας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών.

Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας 2017-2018, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα ενώ πραγματοποιήθηκε και δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδος στη Ρωσία κ. Ανδρέα Φρυγανά προς τιμήν των αυτοδιοικητικών και των συμμετεχόντων στην Έκθεση. Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων ήταν η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη κος Μπεγλίτης κ.α.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ΜΙΤΤ υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) και του Υπουργείου Τουρισμού της Ρωσίας στο Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου φιλοξενήθηκε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO). Τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Καραβούλης, οποίος υπέγραψε τη συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού της Ρωσίας κ. Roman Skorry.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε στην έκθεση ο Εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου. Αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη στον Πρέσβη κ. Ανδρέα Φρυγανά στο δύσκολο και σημαντικό έργο που πραγματοποιεί στην Ρωσία, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με αξιωματούχους της Ρωσίας, με εκπροσώπους ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και με εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο προωθεί στο εξωτερικό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος κ. Παπαφωτίου σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι στοχευμένες μας δράσεις, η συνέπειά μας στην πολιτική αντίληψη της εξωστρέφειας, και η διαρκής σκληρή δουλειά μας έχουν πλέον καθιερώσει την Πελοπόννησο ως αξιόπιστο συνομιλητή στον ανταγωνιστικό χώρο της τουριστικής αγοράς. Η Αγορά της Ρωσίας αποτελεί την κυριότερη δυναμικά ανερχόμενη αγορά εισερχόμενου τουρισμού, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αεροπορικές συνδέσεις με τον αερολιμένα της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Επεσήμανε επίσης πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ’ αρχής έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό με σημείο αναφοράς την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας του LTO και του Υπουργείου Τουρισμού της Ρωσίας όπου αποτελεί μια συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής του Λουτρακίου, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει και επενδύει σε διεθνείς συνεργασίες με καθαρούς και ισότιμους όρους. Με συνέπεια υλοποιεί το πρόγραμμα της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, και την οργανωμένη προβολή αυτών και των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Συμμετέχει και έχει ζωντανή παρουσία σε κάθε εκδήλωση για την προβολή της Πελοποννήσου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Αναπτύσσει δραστηριότητες που στόχο έχουν τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του επιπέδου του τουριστικού προϊόντος της χώρας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών, βασιζόμενη σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και γνώσης των προβλημάτων.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *