Επιμελητήριο Κορινθίας «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» – Ολόκληρη η εκδήλωση [Video]

0

Με αξιοσημείωτη προσέλευση κοινού, επισήμων και σημαντικών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού και ερευνητικού χώρου, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας η εκδήλωση για τη Δράση ”Ερευνώ- Καινοτομώ 2021-2027”. Κοινή παραδοχή είναι ότι ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια άλματα στο θέμα της καινοτομίας και της έρευνας που τώρα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα.  Βασικός θεματικός πυλώνας της εκδήλωσης ήταν η νέα χρηματοδοτική δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΣΠΑ 2021 – 2027), όπου παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστου Δήμα παρουσιάστηκαν οι 4 παρεμβάσεις από τα αρμόδια στελέχη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η δράση αφορά σε μεγάλο βαθμό και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Δείτε παρακάτω τα πραγματικά χρήσιμα βίντεο με αναλύσεις των αρμόδιων ομιλητών καθώς και παραδείγματα δράσεων που ήδη έχουν υλοποιηθεί.  Αντλήστε έμπνευση και αξιοποιήστε τη δυνατότητα για ανάπτυξη της δικής σας επιχείρησης και υλοποίηση της δικής σας καινοτόμου ιδέας μέσα απο τη Δράση που εμπεριέχει και η ίδια για τα ελληνικά δεδομένα το στοιχείο της καινοτομίας.

Δικαιούχοι της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» είναι:

α ) Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις» και

β) Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί».

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με στόχο τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Την εκδήλωση θα συντόνισε η έμπειρη δημοσιογράφος, κα Νίνα Κασιμάτη.

Η agenda της εκδήλωσης:

 

  • 17:30 – 18:00 Προσέλευση
  • 18:00 – 18:30 Χαιρετισμοί
  • Χρίστος Δήμας – υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών
  • Αθανάσιος Κυριαζής – γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας
  • Γεώργιος Ζερβός – ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής (TBC)
  • 18:30 – 19:00 Παρουσίαση Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021 – 2027»
  • Μηνάς Διακολιός – προϊστάμενος Μονάδας Α’, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»
  • 19:00 – 19:30 παρουσίαση της δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»
  • Δέσποινα Κράλλη – προϊσταμένη, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας
  • 19:30 – 20:00 Ερωτήσεις, συμπεράσματα.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *