29/05/2024

Επεισοδιακό κλείσιμο της δίκης Τσοχατζόπουλου “Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω…” Συνέχεια δίκης στις 26 Αυγούστου

0

Επεισοδιακό κλείσιμο της δίκης Τσοχατζόπουλου “Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω…” Συνέχεια δίκης στις 26 Αυγούστου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Επεισοδιακά έκλεισε για τις θερινές διακοπές η διαδικασία για την υπόθεση των λεγόμενων παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δίκη, που θα επαναληφθεί στις 26 Αυγούστου, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε κατηγορούμενους.

«Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω. Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή. Θα σκοτωθώ». Την φράση ακούστηκε να λέει σε έντονο τόνο η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, από την αίθουσα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, σε μια σύντομη διακοπή του δικαστηρίου.
Αμέσως ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, απάντησε στην Λαμπροπούλου με αντίστοιχο τόνο και φωνάζοντας: «Πέστα ρε Φρόσω να ξαλαφρώσεις. Πες την αλήθεια, μην ξελασπώσεις αυτό το σκουπίδι». Ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα ο Ν. Ζήγρας συνέχισε αναφερόμενος στον θυμό της συγκατηγορούμενής του: «Την έχει τρελάνει τη γυναίκα. Δεν μιλάει».

Η λογίστρια ήταν εμφανώς εκνευρισμένη και δύσκολα κατάφερνε να συγκρατήσει την οργή της νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κατά την απολογία μάλιστα της δικηγόρου Μαρίας Ταλλίτα- Τσεκούρα , η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ζήτησε να απευθυνθεί στους δικαστές: «Επειδή έχω θιγεί πολύ με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα, ας μας πει ο κ. Τσοχατζόπουλος ποιον έστειλε να φτιάξει τη Nobilis. Μόνο αυτός ξέρει για αυτή την ιστορία», είπε η κατηγορούμενη.

Απολογούμενη η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα – Τσεκούρα είπε πως τους χρησιμοποίησαν αρνούμενη τις σε βάρος της κατηγορίες. Καταφέρθηκε σε βάρος της λογίστριας κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες της Λαμπροπούλου» ενώ τόνισε πως έχει εμπλακεί στην υπόθεση χωρίς να ξέρει κανένα κατηγορούμενο και πως διαλύθηκε η ζωή της επειδή κάποιοι «μας την έστησαν».

«Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου»

Νωρίτερα η κόρη του Ακης Τσοχατζόπουλου, Αρετή ομολόγησε ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης και με δάκρυα στα μάτια απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση πολιτικής διαφθοράς είπε ότι ήταν απόφασή της να μην πει όλη την αλήθεια στον ανακριτή ως προς την προέλευση χρημάτων που διακινήθηκαν για αγοραπωλησία οικοπέδου στην Κυψέλη, τονίζοντας: «Δεν θα γίνω κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού. Για το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια με τα ανήλικα παιδιά της, η κ. Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ερωτήσεις από Έδρας, πλην όμως αρνήθηκε ότι η αγοραπωλησία του συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *