ΕΛΠΙΔΑ για τον τουρισμό του Δήμου Λουτρακίου, η απένταξη από τις τουριστικά κορεσμένες περιοχές. Ψηφοφορία [Video]

Spread the love

ΕΛΠΙΔΑ για τον τουρισμό του Δήμου Λουτρακίου, η απένταξη από τις τουριστικά κορεσμένες περιοχές. Ψηφοφορία [Video]

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου έγινε ψηφοφορία για Υποβολή αιτήματος στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να γίνει απένταξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων από τις τουριστικά κορεσμένες περιοχές ( τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 45806/2008 ΚΥΑ, που εκδόθηκε στα πλαίσια του επενδυτικού ν. 3299/2004). Αυτό είναι ένα αίτημα των ξενοδόχων αλλά και των εμπλεκομένων με τον τουρισμό επιχειρηματιών που διατυπώνεται εδώ και 10 χρόνια. Αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέα ξενοδοχεία αλλά και οι υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες θα μπορέσουν να μπουν σε προγράμματα και να ανακαινιστούν, κάτι που συνέβη σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας που έγιναν τώρα πολύ πιο ανταγωνιστικοί προορισμοί, τη στιγμή που τα δικά μας ξενοδοχεία ότι έκαναν το έκαναν με δικά τους έξοδα σε μια περίοδο κρίσης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου μόνο ο Δήμος μας θεωρείται τουριστικά κορεσμένος. Όπως σημείωσε (καυστικά) ο πρώην Δήμαρχος Π. Παύλου “…ο γίγαντας της πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος (γέλιο στο ακροατήριο) δεν ήθελε να γίνει απένταξη του Δήμου μας σε μια παλαιότερη προσπάθεια που είχε γίνει…”.

Σίγουρα θα είναι μια ανάσα για τον τουρισμό του Λουτρακίου και θα δοθεί μια ελπίδα να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας που δυστυχώς όλο και λιγότερο θυμίζει τουριστικό προορισμό λόγω των κλειστών ξενοδοχείων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και από τον κ. Ασημακόπουλο ο οποίος συνειδητοποίησε τη σκοπιμότητα της απένταξης παρά τους ενδοιασμούς του σε σχέση με το κεφάλαιο και τους μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες. Έγινε σαφές ύστερα και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου των ξενοδόχων στον LTO και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου κ. Δ. Παππά, ότι μια τέτοια προοπτική μόνο ανάπτυξη μπορεί να φέρει στον τουρισμό του Λουτρακίου.

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

3 thoughts on “ΕΛΠΙΔΑ για τον τουρισμό του Δήμου Λουτρακίου, η απένταξη από τις τουριστικά κορεσμένες περιοχές. Ψηφοφορία [Video]

  1. Μ’ αυτή την λογική να μη γίνει τίποτα για να μην κερδίσει επιχειρηματίας. Ποιος είναι ο μεγαλοκαρχαρίας ο Δημήτρης ο Παππάς?

  2. Δεν είναι μόνο ο Αβραμόπουλος. Και σήμερα η βουλή είναι γεμάτη διάνοιες! Μακάρι να γίνει πράξη το ψήφισμα του συμβουλίου και να μην πάει άπατο όπως τ’ άλλα

Leave a Reply

Your email address will not be published.