16/04/2024

Ελλάδα: Mοντέλο και νυν αθλητής συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνης

0

Ελλάδα: Mοντέλο και νυν αθλητής συνελήφθη για διακίνηση κοκαΐνηςΈνας 38χρονος, ο οποίος παλαιότερα υπήρξε μοντέλο και τώρα είναι αθλητής, συνελήφθη το Σάββατο από τις Αρχές για διακίνηση κοκαΐνης. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που υπερβαίνει τα 27 κιλά, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Η σπείρα μετέφερε και εισήγαγε από την Νότια Αμερική στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, διά θαλάσσης, μέσω κοντέινερ.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης υπήρξε συνεργασία της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το αρμόδιο Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και το ΣΔΟΕ.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τα τρία μέλη της οργάνωσης: ένας 38χρονος Έλληνας, ένας 48χρονος υπήκοος Γουιάνα και ένας 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε ήταν βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Όπως πρόεκυψε, από τις αρχές του έτους, ο 48χρονος, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία, με ορμητήριο την Γουιάνα, και ο 38χρονος Έλληνας στη χώρα μας, επεδίωκαν να στήσουν δίαυλο συνεχούς αποστολής ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη δοκιμαστικά στον Πειραιά πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, γεμάτο νόμιμο φορτείο ΣΚΡΑΠ.

Την 29 Αυγοιύστου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά, δύο ακόμα εμπορευματοκιβώτια με φορτίο ΣΚΡΑΠ, εκ των οποίων το ένα περιείχε ποσότητα κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένη σε διαφορικά – άξονες οχημάτων.

Την Παρασκευή 4 Σεπτμεβρίου καθορίσθηκε από τα μέλη της οργάνωσης η εξαγωγή των ποσοτήτων της κοκαΐνης από τις ειδικές κρύπτες, σε αποθηκευτικό χώρο στον Ασπρόπυργο, όπου είχαν μεταφερθεί όλες οι αφιχθείσες ποσότητες του ΣΚΡΑΠ.

Για το σκοπό αυτό μετέβησαν στις αποθήκες οι δύο 38χρονοι, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την εξαγωγή και παραλαβή της κοκαΐνης.

Παράλληλα, συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και ο 48χρονος, οργανωτικό μέλος της μεταφοράς, ο οποίος είχε αφιχθεί προ διημέρου στην Ελλάδα για την επίβλεψη της παραλαβής των ναρκωτικών και τον διακανονισμό της περαιτέρω διακίνησης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.365 ευρώ, των 3.100 δολαρίων ΗΠΑ και 1.000 δολαρίων Γουιάνα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *