Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη το πολύ-πολύ να βρούνε τη… γοργόνα του Μ. Αλέξανδρου

0

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη το πολύ-πολύ να βρούνε τη… γοργόνα του Μ. Αλέξανδρου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Στην Αμφίπολη το πολύ-πολύ να βρούνε τη... γοργόνα του Μ. ΑλέξανδρουΚαλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ το πρωί της Παρασκευής, ενώ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα – Αμφίπολη», η διακεκριμένη βυζαντινολόγος σχολίασε πως ο τάφος της Αμφίπολης «είναι χωρίς αμφιβολία μακεδονικός».

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως αποκλείεται να θάφτηκε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως πολλοί θα ήθελαν να ελπίζουν, υπογραμμίζοντας: «Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ισως με…τη γοργόνα του».

Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα βρουν στην Αμφίπολη οι αρχαιολόγοι, η κυρία Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ είπε χαριτολογώντας: «Ψαροκόκαλα», ενώ εξήγησε ότι «είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, παρά μόνον… με τη γοργόνα του».

Τέλος, όσον αφορά στη φημολογία που τη θέλει υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ακαδημαϊκός δήλωσε ότι σε ενδεχόμενη πρόταση υποψηφιότητας θα απαντούσε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι «αν ψήφιζε ο λαός τον Πρόεδρο, θα δεχόμουν να είμαι υποψήφια».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *