18/06/2024

Εκτροχιασμός τρένου λόγω καιρού – Διακοπές δρομολογίων

0

Εκτροχιασμός τρένου λόγω καιρού – Διακοπές δρομολογίων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Εκτροχιασμός τρένου λόγω καιρού - Διακοπές δρομολογίωνΕμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στις 02.40 τα ξημερώματα στην περιοχή της Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς τα βαγόνια ήταν κενά και δεν υπήρξαν θύματα, ενώ όπως τόνισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τραίνου δεν έπαθε τίποτα.

Ο εκτροχιασμός προκλήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλεται σε κατολίσθηση στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη δυστυχώς καθυστέρηση.

Όσον αφορά τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τρένων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του  ΟΣΕ,  της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Σημειώνεται  ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό: 14511.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *