17/07/2024

Εκλογή Σπ. Νικολάου για Πρόεδρος – Λεπτομέρειες,σχολιασμός, παραλειπόμενα

0

Εκλογή Σπ. Νικολάου για Πρόεδρος – Λεπτομέρειες,σχολιασμός, παραλειπόμενα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έκτακτα πήγε το έκτακτο Δημ. Συμβούλιο για την εκλογή του Σπύρου Νικολάου για Πρόεδρος του ΔΣ. Και δε λέμε για την εκλογή του Προέδρου επειδή τα πράγματα ήταν τετελεσμένα από την πλευρά της πλειοψηφίας, συνεπώς τετελεσμένα για όλους.

Το ΔΣ ξεκίνησε ύστερα από την εναγωνιώδη αναζήτηση του Προεδρεύοντος της σημερινής συνεδρίασης δηλ του κ Λ. Λούκα. Τελικά ήρθε αν και προήδρευσε μετά δυσκολίας. Δεν είναι ότι δεν μπορούσε, είναι ότι τον διέκοπταν συγκαταβατικά προσπαθώντας να τον βοηθήσουν. Αλλά κι εκείνος για να δείξει ότι κάνει κουμάντο επαναλάμβανε συνεχώς τα όσα προέλεγε ο κ Δήμαρχος.

Στην αρχή ο κ Λούκας εξήρε τον παραιτηθέντα Πρόεδρο και θεώρησε ότι πολιτικά θα πρέπει να εξηγήσει ο κ Κακαβάς τους λόγους της παραίτησής του, όχι όμως για την παραίτηση που είναι δικαίωμά του να μη μιλήσει αλλά για την ανεξαρτητοποίηση (παράξενο).

Όσο ο κ Λούκας επαινούσε τον κ Κακαβά ακούσαμε μια βροντερή φωνή που έμοιαζε πολύ με του κ Γ. Μαρίνη να λέει :  «στα καφενεία λέεις άλλα ότι θα τον διώξεις απ’ την αίθουσα» (τον Γ. Κακαβά).

Αν θα το έκανε δε θα το μάθουμε ποτέ αφού ο κ Κακαβάς επικαλούμενος λόγους ανωτέρας βίας επέλεξε να μην παραβρεθεί.

Ο συνδυασμός του κ Παύλου θεώρησε παράνομη τη συγκεκριμένη συνεδρίαση επειδή συγκάλεσε συμβούλιο ο πλειοψηφούν σύμβουλος κάτι που έχει ισχύ μόνο όταν ο Πρόεδρος εκτίσει όλη τη θητεία του (τα 2 χρόνια).

Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά σε συνδυασμό με την ένταση του λόγου ο κ Παύλου μέτρησε τις παραιτήσεις, αντικαταστάσεις, διαγραφές κτλ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των 21 μηνών θητείας Κ. Λογοθέτη. Συνοψίζοντας είπε ότι έχει καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Τέλος είπε ότι οι εκπρόσωποι του συνδυασμού του απέχουν αρνούμενοι να επικυρώσουν με τις ψήφους τους αυτές τις πρακτικές που δεν αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατικότητα. Έκανε λόγο για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία  κάτι στο οποίο αργότερα ταυτίστηκε μαζί του ο κ Μ. Δοσσαράς.

Αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΛ-Π ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν φτάσει στα αυτιά μας. Δυνατά στην αρχή και αργότερα φανερά αγχωμένος ή φορτισμένος ο κ Δοσσαράς κατηγόρησε εντονότατα τον Δήμαρχο για αδιαφάνεια και φασιστικές διαδικασίες. Στράφηκε εντονότατα και κατά του κ Νικολάου αναφερόμενος στην περιβόητη επιστολή του, στη συμπεριφορά του απέναντι στον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, αλλά και στα προβλήματα που έμειναν άλυτα. Όσο για το έργο που αφήνει ο κ Νικολάου θεωρεί ότι είναι μόνο η περίφραξη του Αλεξάνδρειου και η πινακίδα στο Spa. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της Τουριστικής Λουτρακίου. Ως συμπέρασμα των παραπάνω ο κ Δοσσαράς πρότεινε την υποψηφιότητα του κ Ν. Λόη για Πρόεδρο του ΔΣ. Ο Σπ. Νικολάου δεν του απάντησε επίσημα αφού ο Δήμαρχος του ζήτησε να μην τοποθετηθεί, όμως αργότερα of the record του είπε διάφορα (θα ανεβάσουμε το απόσπασμα).

Η ψηφοφορία έγινε:

Αποτέλεσμα τελικής ψηφοφορίας σε σύνολο 22 ψηφισάντων:

Νικολάου 14

Λευκά 3

Άκυρα 5 (σε αυτά περιλαμβάνονται οι 4 φήφοι υπέρ Ν. Λόη και η 1 ψήφος υπέρ Δ.Δέδε).

Χαριτολογώντας να πούμε ότι και να ήθελαν να βγάλουν τον Δ. Δέδε Πρόεδρο, με 1 ψήφο λίγο χλωμό. Αυτό το λέμε σε εκείνους που τον είχαν χρήσει Πρόεδρο προκαταβολικά.

Δείτε τα video θα τα απολαύσετε, εκτός των ουσιαστικών, έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε πως 3 λαλούν και 2 χορεύουν όταν προεδρεύουν τη μια ο Λ.Λούκας, την άλλη ο Σ. Πέρας, στο ενδιάμεσο ο Δήμαρχος τα λόγια του οποίου επαναλαμβάνει ο κ Λούκας. Και από κάτω να πετάγονται σύμβουλοι του συνδυασμού της πλειοψηφίας για να βοηθήσουν το Προεδρείο. Κάπου στο ενδιάμεσο να εξαφανίζεται ο κ Λούκας ένας Θεός ξέρει που, αλλά και ο κ Νικολάου ανυπόμονα να αναφωνεί «βοήθα λίγο». Λίγο θα βοηθήσει και ο ίδιος γιατί μέσα σε 2 μήνες τι να προλάβει, αν και ποτέ δεν ξέρεις. Τέλος πάντων.
Μια ψυχή που ήταν να βγεί, βγήκε…. Πρόεδρος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *