Δικαιολογίες που βρίσκουν οι άνδρες για να αποφύγουν τη δέσμευση 

0
Δεν έχει διάθεση για δέσμευση; Τότε βρίσκει ένα εκατομμύριο λόγους, απλώς γιατί δεν θέλει! Μερικοί από αυτούς μπορεί και να ευσταθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρεται…

πραγματικά για εσάς; Δεν μπορείτε να πείτε με σιγουριά! Μερικές φορές σκέφτεστε ναι, και μερικές φορές σκέφτεστε όχι. Αλλά, αν εκφράζεται με τις παρακάτω 9 φράσεις… καλύτερα να το βάλετε στα πόδια!

Είναι σαν να ζείτε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: Το τρένο δεν κινείται ποτέ προς τα εμπρός. Εκείνος είναι γεμάτος δισταγμούς κι εσείς αναρωτιέστε τελικά πού θέλει να το πάει… Τώρα, μεταξύ μας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν σας αγαπά πραγματικά. Διαφορετικά, θα καταλάβαινε τις ανησυχίες και τις δικές σας επιθυμίες. Λοιπόν, αν δεν το κάνει, θα πρέπει να λάβετε ανάλογα τις αποφάσεις σας.

1. «Δεν είμαι έτοιμος»
Αυτό είναι παλιό, αλλά καλό… μάλλον όχι! Σας λέει ότι δεν είναι έτοιμος και, τυχαία, μπορεί πράγματι να μην είναι. Μπορεί πραγματικά να έχει πληγωθεί από έναν πρόσφατο χωρισμό ή ένα διαζύγιο και να μην είναι σε θέση να ξαναδεσμευτεί τόσο γρήγορα, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντοτε.

2. «Έχουμε καιρό…»
Εντάξει, αυτό που λέει στην πραγματικότητα, είναι ότι θέλει ακόμη να έχει ανοιχτό το γήπεδο. Με άλλα λόγια, είστε καλή, αλλά να μην έχει και μερικές ακόμη επιλογές, αν τυχόν παρουσιαστούν;  Ίσως θα συνειδητοποιήσει πόσο ιδιαίτερη είστε, ή ίσως όχι. Πώς τον αντιμετωπίζετε; Μήπως να έχετε κι εσείς τα μάτια σας ανοιχτά; Κι αν σας τύχει κάποιο ραντεβού, μην πείτε όχι! Αφήστε τον ελεύθερο, κι αν γυρίσει, σημαίνει ότι σας αγαπά πιο πολύ από όσο φανταζόταν.

3. «Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ…»
Σίγουρα, του αρέσετε, και δεν έχει καμία διάθεση να πάει οπουδήποτε αλλού. Αλλά δεν σας αγαπάει αρκετά, ώστε να αποφασίσει να δεσμευτεί και να είναι απόλυτα μαζί σας. Έτσι, σας βλέπει, είναι μαζί σας, αλλά δεν προχωρά περισσότερο, γιατί δεν είναι σίγουρος ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του. Αξίζετε καλύτερα!

4. «Θέλω ακόμα να έχω τις επιλογές μου. Συγγνώμη!»
Αν ντρέπεται επειδή δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί και δεν αισθάνεται έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα, μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής.  Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, κάνει το σωστό, μη υποσχόμενος κάτι που δεν μπορεί να τηρήσει. Από την άλλη πλευρά, σας παίζει. Αφήστε τον κι αν είναι θα γυρίσει πίσω.

5. «Δεν βλέπω μέλλον μαζί σου»
Μπορεί να είναι ένας καλός άνθρωπος και να σας φέρεται καλά, αλλά δεν υπογράφει κιόλας για το μέλλον μαζί σας. Γιατί; Αν δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του μαζί σας, δεν σας αγαπά και δεν αξίζει να σπαταλάτε ούτε ένα ακόμη δευτερόλεπτο του χρόνου σας μαζί του.

6. «Έτσι είμαι εγώ!»
Ίσως όντως, να είναι “αυτός”. Τα άλυτα θέματα με προηγούμενες σχέσεις του, Οι εθισμοί του. Οι φόβοι του. Η ζωή του, οι σπουδές του, η δουλειά του, οι  οικογενειακές δεσμεύσεις… Βέβαια, μπορεί πράγματι να υπάρχουν σοβαροί  λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να δεσμευτεί. Αλλά όταν λέει «έτσι είμαι εγώ», λέει επίσης «δεν είσαι εσύ… εκείνη που αγαπώ». Αφήστε τον να πάρει τις δικαιολογίες του και να πάει στο καλό… Αν καταλάβει τα προβλήματά του και αποφασίσει ότι θα ήθελε είναι μαζί σας, τότε όλα ωραία! Διαφορετικά, πάρτε τον δρόμο σας.

7. «Χρειάζομαι χώρο»
Εντάξει, ας αξιολογήσουμε. Μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται για να σκεφτεί τι θέλει και τι δεν θέλει. Μην τον ξεγράψετε ακόμα, αλλά εάν ζητά συνεχώς χώρο είναι επειδή δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί σας και τελικά, δεν σας αγαπά. Ή, έχει σημαντικά ζητήματα. Αν έχει προβλήματα, ας τα λύσει. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να τον διορθώσετε.

8. «Δεν έχω ξεπεράσει την πρώην μου»
Τι να λέμε τώρα! Αυτή είναι μία σημαντική δικαιολογία για να σας πει ότι δεν είστε η μία και μοναδική. Και πραγματικά, αν κάθεται εκεί και κλαίει πάνω από την πρώην του, καμία δεν θα είναι η μία και μοναδική! Είναι πάρα πολύ απασχολημένος… με τη μιζέρια του για να απολαύσει τη ζωή του. Αποχαιρετήστε τον, όσο πιο γρήγορα γίνεται!

9. «Χρειάζομαι μόνο λίγο χρόνο»
Αν σας γνώρισε πρόσφατα και όλα είναι καινούργια, μπορεί πράγματι να είναι πιο αργός στις αποφάσεις του. Αυτό είναι λογικό και αξίζει να κάνετε υπομονή. Ωστόσο, εάν έχουν περάσει χρόνια και εξακολουθεί να έχει αυτή τη μικρή δικαιολογία, κόψτε το. Μην γίνετε μία από τις γυναίκες που έχει δεσμό καμιά δεκαετία και ακόμη περιμένει το επόμενο βήμα… Είτε δεν σας αγαπάει, είτε είναι ένας μόνιμα… αδέσμευτος.

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *