Διαδικτυακό… πότισμα χωραφιών στη Φλώρινα

0

Διαδικτυακό… πότισμα χωραφιών στη Φλώρινα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ένα χρήσιμο εργαλείο θα έχουν σε ένα μήνα στη διάθεσή τους οι αγρότες της Φλώρινας. Δεν πρόκειται για αξίνα, φτυάρι ή τρακτέρ αλλά για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αναλύει τα δεδομένα από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής και με ένα κλικ στο διαδίκτυο θα τους ενημερώνει πότε θα πρέπει να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Αύγουστο ενώ οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένες οδηγίες μέσω Ίντερνετ, πληκτρολογώντας απλώς το είδος της καλλιέργειάς τους (για παράδειγμα καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλι κ.α.), το χρόνο φύτευσης και το πότε έκαναν την τελευταία άρδευση.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα από τους δέκα μετεωρολογικούς σταθμούς που λειτουργούν εδώ και χρόνια στη Φλώρινα, το «έξυπνο σύστημα» θα μπορεί να ενημερώνει τους αγρότες για το πόσα χιλιοστά νερού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χωράφι, για πόσες μέρες επαρκούν και πότε πρέπει να γίνει το επόμενο πότισμα. Τα οφέλη που αναμένονται είναι αποδοτικότερες καλλιέργειες, εξοικονόμηση νερού και οικονομία πόρων.

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *