Δεν νιώθει ούτε χαρά ούτε θλίψη μετά από ένα ατύχημα

0

Δεν νιώθει ούτε χαρά ούτε θλίψη μετά το ατύχημα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μετά το ατύχημα σταμάτησε να νιώθει

​Την συγκλονιστική του ιστορία περιγράφει ένας 39χρονος άνδρας, o Matthew Rhodes, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα που είχε όταν ήταν 20 χρονών είναι ανίκανος να νιώσει θλίψη ή ενθουσιασμό. Ο βετεράνος του στρατού χτυπήθηκε από ένα αμάξι ενώ πάρκαρε τη μηχανή του κάπου στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μείνει για δέκα εβδομάδες σε κώμα.

 

Μάλιστα, με τη βοήθεια της οικογένειάς του διέψευσε τις προβλέψεις των γιατρών που έλεγαν πως δεν θα ξαναπερπατήσει και κάνοντας αμέτρητες φυσιοθεραπείες, ανέκτησε εν μέρει τη δυνατότητά του να κινείται. Με σχεδόν χαμένη την όραση του και μερικώς παράλυτος ο 39χρονος άνδρας έδειξε τρομερή θέληση για ζωή και δεν το έβαλε στιγμή κάτω.

Παντρεύτηκε, έκανε 2 παιδιά και ζει τη κάθε του στιγμή έντονα! Το μόνο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει από το ατύχημα που του στιγμάτισε τη ζωή ήταν η απώλεια συναισθημάτων, καθώς είναι ανίκανος να νιώσει θλίψη ή ενθουσιασμό, μιας και το τραύμα στο κεφάλι του προκάλεσε ζημιά στο τμήμα του εγκεφάλου όπου ολοκληρώνονται τα συναισθήματα.

Το 2000 ο Rhodes γνώρισε τη νυν σύζυγό του Michelle αν και λόγω της απώλειας της βραχύχρονης μνήμης του χρειάστηκε πολύ καιρό, για να μάθει το όνομά της. «Ακόμα έχω πρόβλημα με τα ονόματα, μπερδεύω ακόμα και τα ονόματα των παιδιών μου. Τα καταφέρνω με τους αριθμούς αλλά με ονόματα και μέρη, απλά τα ξεχνάω», περιγράφει ο ίδιος.

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε το 2000 απέκτησε δύο παιδιά, την 11χρονη Bethany και τον 7χρονο Harry, όμως ούτε την ημέρα του γάμου του ούτε όταν γεννήθηκαν τα παιδιά του ο Matthew ένιωσε την πλημμύρα συναισθημάτων που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

«Πολλοί λένε πως είμαι μονοδιάστατος, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εκφράσεις του προσώπου μου. Δεν έχω καμία έξαρση συναισθημάτων, ούτε ενθουσιασμού ούτε θλίψης, ποτέ δεν ξεκαρδίζομαι στα γέλια, όλα είναι σε ένα επίπεδο», αναφέρει ο 39χρονος άνδρας.

«Όταν ήμουν στο στρατό έλεγα ‘καλύτερα νεκρός παρά ανάπηρος’ αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο χαζός ήμουν. Από το ατύχημα και μετά παντρεύτηκα κι έκανα δυο υπέροχα παιδιά που υπεραγαπώ»,συμπληρώνει. «Απλά ζω με την κατάστασή μου, τα παιδιά μου μού έδωσαν ένα λόγο να ζω», καταλήγει.

Keywords:
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *