20/05/2024

Δήμος – ΣΕΓΑΣ συνεργάζονται για Αθηλητικές Εκδηλώσεις

0

Δήμος – ΣΕΓΑΣ συνεργάζονται για Αθηλητικές Εκδηλώσεις

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δήμος - ΣΕΓΑΣ συνεργάζονται για Αθηλητικές ΕκδηλώσειςΣε συνέχεια επαφών του αρμόδιου Αντιδημάρχου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιάννη Κακούρου με στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, (δείτε εδώ

 τις Δηλώσεις του κ Κακούρου μετά τις πρώτες επαφές), πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, με μια μεγάλη προσωπικότητα του κλασικού αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα και επί πολλά έτη Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλη Σεβαστή, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων, κ. Θανάση Ράπτη και τον Τεχνικό Σύμβουλο και παράλληλα Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αν. Πελ/σου του ΣΕΓΑΣ, κ. Αποστόλη Αποστολόπουλο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κακούρος παρουσίασε και ανέπτυξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του Δήμου και γνωστοποίησε την πρόθεσηανάληψης και φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, όπως:

  • Την αναβίωση των αρχαίων αγώνων «Ισθμίων»α «Ίσθμια» διεξάγονταν προς τιμήν του Ποσειδώνα στην Ισθμία κάθε δύο χρόνια, την άνοιξη, για τρεις ημέρες)

  • Την αναβάθμιση των ήδη επιτυχημένων αγώνων στίβου, «Θώδεια», σε grandprix

  • Τη διοργάνωση ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος (με επισκεψιμότητα 4-5 χιλ. θεατών)

  • Την πραγματοποίηση του αθλητικού προγράμματος «Kids’ Athletics», στα Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία του Δήμου (Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν. Έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.)

  • Την διοργάνωση πανελλήνιων και περιφερειακών πρωταθλημάτων στα Γεράνεια για την ανάδειξη του ορειβατικού τουρισμού

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ, για την ανάδειξη του Δήμου σε προπονητικό κέντρο -το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα- και γενικότερα σε αθλητικό προορισμό -για όλη την Ελλάδα- , μέσα από την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

Σε επόμενο στάδιο αναμένονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες θα δρομολογήσουν τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *