«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε πρόσθετη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης σε συζήτηση με τον Νορβηγό φιλόσοφο, Γ. Έλστερ που έγινε στα τέλη Μαρτίου και δημοσιεύεται τώρα από το περιοδικό.

Μάλιστα σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών άσκησεσκληρή κριτική σε ευρωπαίους αξιωματούχους που κατά καιρούς δηλώνουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η διάδοση της κρίσης σε περίπτωση ενός Grexit.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες και εργάζεται εναντίον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα, σχολιάζοντας σήμερα τα όσα είπε ο Γ. Βαρουφάκης στο περιοδικό Philosophie τόνιζουν:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».

Προσθέτουν μάλιστα ότι από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί περισσότερη λιτότητα και πως ο υπουργός απλά επανέλαβε τη θέση αυτή.

«Αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», διαμηνύουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου.