Γυαλιά Ηλίου : Διάλεξε το σωστό σκελετό ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

0

Γυαλιά Ηλίου : Διάλεξε το σωστό σκελετό ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Sunglasses celebrites
Γυαλιά Ηλίου : Τι ταιριάζει στο Σχήμα Προσώπου μου;

Εάν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου και προβληματίζεσαι ποιος σκελετός ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου σχήμα προσώπου διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη δυνατόν επιλογή και να δείχνεις υπέροχη καθώς θα προστατεύεις τα μάτια σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου! 1. Οβάλ πρόσωπο.
Τυχερή! Το ωοειδές πρόσωπο σου δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή ενός σκελετού – μπορείς να φορέσεις σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα. Επέλεξε βασικά ένα σκελετό που θα είναι λίγο φαρδύτερος από το φαρδύτερο τμήμα του δικού σου προσώπου. Φρόντισε επίσης το μέγεθος του να είναι ανάλογο προς το μέγεθος του προσώπου σου και το σωματικό σου βάρος. Πχ εάν είσαι μικροκαμωμένη προτίμησε μικρό σε μέγεθος σκελετό και όχι κάποια τεράστια μάσκα.

Γυαλιά Ηλίου Διάλεξε το σωστό σκελετό ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

2. Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού. Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο μέτωπο και στο σαγόνι και να «ελαττώσεις» το φάρδος στα ζυγωματικά. Επέλεξε σκελετούς που δεν είναι φαρδύτεροι από το ζυγωματικά και με απαλή καμπυλότητα. Τετράγωνοι σκελετοί ή ευθείς πάνω και στρογγυλευμένοι στο κάτω μέρος είναι επίσης καλές επιλογές. Να αποφύγεις τα πλαϊνά διακοσμητικά, τα οποία τονίζουν το πλάτος των ζυγωματικών σου.

3. Στρογγυλό πρόσωπο. Στόχος σου είναι να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου και λεπτότερου προσώπου. Ο ιδανικότερος σκελετός για σένα είναι πλατύς ορθογώνιος και στενός (δηλ με μικρό ύψος). Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης και αλλά γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες για να εξισορροπήσεις την στρογγυλάδα του προσώπου σου αλλά πάντα με χαμηλό ύψος. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

4. Τετράγωνο πρόσωπο. Σκοπός σου είναι να αμβλύνεις τις έντονες γωνίες σου και να δώσεις την εντύπωση μακρύτερου προσώπου. Επέλεξε οβάλ σκελετό ή γεωμετρικά σχήματα με ελαφρώς στρογγυλευμένες γωνίες. Δοκίμασε επίσης και σκελετό στυλ «γάτας». Πλαϊνά στηρίγματα που βρίσκονται πάνω από το επίπεδο των ματιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εντύπωση επιμήκυνσης που αναζητάς. Ένα στήριγμα μύτης που βρίσκεται κοντά στο επάνω μέρος του σκελετού ή είναι διαφανές (ή και τα δύο) μπορεί επίσης να προσθέσει μήκος.

5. Τριγωνικό πρόσωπο (σχήμα αχλάδι). Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο μέτωπο και να μετριάσεις το φάρδος στο σαγόνι. Διάλεξε σχήμα σκελετού με έντονη εξωτερική πάνω γωνία. Για τις γυναίκες, ο σκελετός στυλ «γάτας» είναι ιδιαίτερα κολακευτικός. Γυαλιά χωρίς σκελετό στο κάτω μέρος είναι επίσης καλή επιλογή. Σκελετοί με πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται ψηλά στο επάνω μέρος του σκελετού κολακεύουν επιπλέον αυτό το σχήμα προσώπου.

6. Ανάποδο τριγωνικό πρόσωπο(σχήμα καρδιάς). Στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος στο σαγόνι και να μετριάσεις το φάρδος στο μέτωπο. Διάλεξε σκελετούς με έντονη εξωτερική κάτω γωνία. Aviator και «παπιγιόν» σχήματα είναι καλές επιλογές. Το ορθογώνιο σχήμα είναι επίσης καλό για σένα. Προτίμησε ιδιαίτερα αυτά με στρογγυλεμένες τις επάνω άκρες και τετραγωνισμένες τις κάτω. Δοκίμασε επίσης αν σου αρέσουν και γυαλιά χωρίς σκελετό. Πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού κολακεύουν και εξισορροπούν ακόμη περισσότερο το πρόσωπό σου.

7. Μακρόστενο πρόσωπο. Στόχος σου είναι να μετριάσεις το μάκρος και την έλλειψη φάρδους. Επέλεξε στρογγυλούς σκελετούς η γεωμετρικά σχήματα με μεγάλο ύψος. Διακοσμητικά στα πλαϊνά και με έντονα αντίθετα χρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην «προσθήκη» πλάτους. Το φάρδος του πρέπει να είναι όσο το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σου και όχι φαρδύτερο γιατί θα δείξουν το πρόσωπό σου ακόμη στενότερο. Γυαλιά με το επάνω ή το κάτω μέρος μόνο χωρίς σκελετό «σπάνε» επίσης την αίσθηση του μήκους. Τέλος προτίμησε πλαϊνά και στήριγμα μύτης που βρίσκονται στο κέντρο του σκελετού.


Βασικές οδηγίες για την επιλογή σωστού σκελετού

• Το σχήμα πρέπει να είναι αντίθετο από το σχήμα του προσώπου σου.
• Το μέγεθος του σκελετού ανάλογο με αυτό του προσώπου και του σωματότυπού σου
• Τα γυαλιά θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το καλύτερο σου χαρακτηριστικό πχ (μπλέ σκελετός για να τονίζει τα μπλέ μάτια σου).
• Μην ταιριάζεις πάντοτε απόλυτα τα ρούχα σου με τα γυαλιά σου. Ιδίως σε ιδιαίτερα ή έντονα χρώματα. Πχ ροζ μπλούζα με ροζ γυαλιά …….. Προτίμησε καλύτερα άσπρα. Για ουδέτερα χρώματα όμως όπως καφέ ή μαύρο δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου επηρεάζουν επίσης το σχήμα του σκελετού που μας ταιριάζει καλύτερα.
• Εάν τα μάτια σου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους προτιμήσε ένα διαφανές στήριγμα μύτης
• Ένα πρόσωπο με στενό μέτωπο θα κολακευτεί με ένα έντονο και φαρδύ επάνω μέρος σκελετού
• Μια μεγάλη μακριά μύτη δείχνει μικρότερη με ένα χαμηλό στήριγμα μύτης.
• Αντίθετα μια μικρή μύτη χρειάζεται ένα στήριγμα που βρίσκεται ψηλά στον σκελετό
Γυναίκες με μικρά πρόσωπα και λεπτά χαρακτηριστικά έχουν συχνά πρόβλημα στο να βρουν γυαλιά που δεν επισκιάζουν τα χαρακτηριστικά τους.
Προσπάθησε να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου και το ψάξιμό σου ανάμεσα σε μικροκαμωμένα μοντέλα σκελετών και αποφύγεις τα «μοδάτα» υπερμεγέθη γυαλιά και μάσκες. Η μόδα δυστυχώς δεν μας ταιριάζει πάντοτε.

Πηγή e-gynaika

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *